Școala începe online pentru 2.400 de elevi. Măsurile, evaluate de premier într-o videoconferință cu prefecții
Florin Cîțu vrea ca anul şcolar să se deruleze în siguranţă şi, cât mai mult posibil, cu prezenţă fizică, a precizat la debutul ședinței.
„Am vrut să aveam această discuţie astăzi pentru că mâine începe anul şcolar şi vroiam să mă asigur că aţi luat toate măsurile ca festivităţile de mâine să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Asta înseamnă să respectăm ordinul Ministerului Educaţiei şi al Sănătăţii, ordinul comun, care reglementează modul cum se vor desfăşura aceste festivităţi mâine, o limită de oră şi jumătate, exclusiv afară, cu masca obligatorie”, a afirmat Florin Cîţu.
Premierul a adăugat că „e foarte important ca siguranţa copiilor să fie în prim plan”.
Premierul Florin Cîțu a precizat că luni, 13 septembrie, scoala va începe online pentru 2.400 de elevi. „Avem câteva excepţii pentru prezenţa fizică, 11 localităţi. Avem cinci localităţi în Satu Mare, două în Arad, una în Sălaj, una în Dolj, una în Teleorman. Sunt 2400 de elevi care vor fi nevoiţi să înceapă şcoala online. Dar pentru restul ne vedem mâine în curtea şcolii. Vreau să menţinem anul acesta cu prezenţă fizică şi de aceea trebuie să ne asigurăm că regulile pe care le-am stabilit sunt respectate în fiecare zi”, a adăugat premierul.
Sunt suficiente măști de protecție, a mai spus prim-ministrul, iar autoritățile trebuie să se preocupe ca acestea să ajungă în școli.
„Mai avem o situaţie care trebuie rezolvată cât mai repede. Sunt 253 de şcoli în care nu sunt asigurate măsuri igienico-sanitare, cele mai multe în Dolj – 36, Arad – 33, Bucureşti – 28 şi Buzău. Trebuie rezolvată această situaţie cât mai rapid. Mai avem 53 de şcoli care nu au asigurate materiale de curăţenie, igienă şi dezinfecţie. Acestea sunt unităţi de învăţământ din Dâmboviţa, Giurgiu, Timişoara şi Bucureşti. La fel, cât mai rapid. Şi mai sunt 139 de şcoli care au probleme cu instalaţiile de încălzire, în Bacău, Timişoara, Hunedoara, Constanţa. Şi aici vă spun că nu ne jucăm, o să vină frigul şi nu putem să îi ţinem pe copii în astfel de condiţii. Această situaţie trebuie remediată”, a adăugat Cîțu.
Premierul a vorbit și despre nunțile deja programate din zonele cu o incidență a cazurilor de coronavirus în creștere, unde „să fie folosit certificatul verde”, pentru că acesta nu mai pot fi anulate.
Premierul a cerut creșterea numărului de paturi ATI la 1600 pentru întreaga țară.
Premierul Florin Cîţu discută cu prefecţii şi cu reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică despre pregătirile în vederea deschiderii noului an şcolar, care stă tot sub semnul pandemiei de coronavirus.
Videoconferinţa este programată să aibă loc de la ora 13,00.
Noul an şcolar 2021 - 2022 începe luni, cu prezenţă fizică la cursuri în cea mai mare parte a unităţilor de învăţământ din România.
Pentru cei aproximativ 2.900.000 de elevi şi preşcolari cursurile anului şcolar 2021 - 2022 se vor derula pe parcursul a 34 de săptămâni.
În contextul pandemiei, a fost emis un ordin comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii care prevede în continuare asigurarea distanţării fizice, purtarea măştii de protecţie, dezinfectarea mâinilor şi circuite clare de acces în sălile de clasă.
Sursa: Agerpres
Etichete: Florin Cîțu , videoconferinta , Palatul Victoria , anul scolar
Dată publicare: 12-09-2021 12:23