Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Universități de elită din SUA și Europa, pregătite să recruteze tineri din țara noastră

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sute de tineri au luat cu asalt, marți dimineaţă, sala polivalentă din Cluj Napoca, dar nu pentru distracție, ci pentru că majoritatea sunt hotărâţi să părăsească România şi să plece la studii peste hotare.

60 de universităţi de elită din toată Europa încearcă să îi atragă pe elevii români cu oferte educaţionale de nerefuzat cu burse, dar şi cu programe de cercetare atractiv.

Danemarca, Marea Britanie, Elveţia, Olanda sau Franţa sunt doar câteva țări care au venit cu oferte pentru tinerii români dornici să studieze peste hotare. La târg au venit tineri din toată Transilvania, dintre care cei mai mulţi urmează să termine liceul.

Cele mai căutate universităţi sunt în Marea Britanie unde, deşi taxele de şcolarizare pot ajunge la apoape 10.000 de lire pe an, guvernul britanic acorda burse studenţilor străini.

În plus, dacă aleg ţările nordice, la universităţile de acolo viitorii studenţi nu trebuie să plătească taxe de şcolarizare.

Citește și
studenti
Universitățile din România au pierdut 400.000 de studenți față de 2009. Principalele cauze

De asemenea, la acest târg de universităţi tinerii pot să primească şi sfaturi dacă vor să înveţe la una din cele 5.000 de facultăţi din America.

Târgul internaţional de universităţi se va desfuura marți la Cluj, iar zilele următoarea va ajunge la Iaşi şi la Constanța.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult