Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Uniformele de 7.400 lei ale polițiștilor se rup. Sindicatul Europol: ”Adierea provenea de la noua ventilație”. Reacția IGPR

Sindicatul Europol reclamă, luni, calitatea uniformelor, distribuind o fotografie cu o pereche de pantaloni care s-au rupt pe cusătură, deşi, teoretic, acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple.  

Sindicaliştii afirmă că plătesc peste 7.400 de lei pentru ”calitatea turcească/chinezească, frumos ambalată sub steagul României”.

”Colegul nostru, Cristian, a coborât din “autospecială” şi a simţit o adiere neobişnuită. Se simţea ca în zilele de concediu, din care tocmai s-a întors, când era toată ziua în şort. Realitatea însă l-a făcut să fie stânjenit şi să se refugieze în “autospeciala” de poliţie.

Adierea provenea de la noua "ventilație" aparută la pantalonii uniformei ce s-au rupt fix... pe cusătură!”, au transmis, luni, reprezentanţii Sindicatului Europol, pe pagina de Facebook, distribuind o fotografie.

Citește și
accident masina politie
Accident în lanţ în Capitală, după ce o maşină de poliţie a fost lovită. Un copil și un polițist au ajuns la spital
”Calitatea turcească/chinezească, frumos ambalată sub stegaul României”

Sindicaliştii afirmă că acest incident nu ar fi trebuit să apară.

”Da, acei pantaloni tactici, care se presupune că sunt realizaţi din ţesătură “ripstop”, rezistentă la rupere şi abraziune. Iar costul pe care îl plătim pentru calitatea turcească/chinezească, frumos ambalată sub steagul României de pe reperele noii uniforme de poliţie, este de 7.465 lei, au mai transmis sindicaliştii.

Ce spune Poliția Română: Echipamentele neconforme sunt înlocuite, fără costuri din partea română 

Poliţia Română a transmis, luni, după afirmaţiile privind calitatea articolelor de echipament din compunerea noii uniforme de Poliţie, că, în urma modificării HG nr. 1061 din 2002 - republicată - privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei şi documentului de legitimare pentru poliţişti şi intrării în vigoare a OMAI nr. 183 din 2021 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea şi portul uniformelor de poliţie, precum şi a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea poliţiştilor, la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române au fost desfăşurate activităţile necesare în vederea achiziţionării articolelor de echipament, cu respectarea legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice.

Astfel, livrările articolelor de echipament au fost realizate în conformitate cu clauzele contractuale şi graficele de livrare la toate cele 46 de unităţi din cadrul Poliţiei Române (inspectorate judeţene, şcoli şi centre de formare), distribuţia produselor către poliţişti realizându-se din depozitele unităţilor. ”Precizăm faptul că, în cadrul procedurii de achiziţie, cât şi la momentul recepţionării produselor, furnizorii au prezentat buletine de analiză/rapoarte de încercare, iar parametrii determinaţi prin acestea s-au încadrat în specificaţiile tehnice de produs. În situaţia în care au fost sesizate anumite neconformităţi, au fost efectuate verificări suplimentare la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Textile şi Pielărie Bucureşti, pentru determinarea caracteristicilor materialelor din care sunt confecţionate articolele de echipament, rezultând că produsele au parametrii conform celor din specificaţiile tehnice de produs”, a arătat Poliţia. Conform sursei citate, pentru garanţia produselor a fost stabilit, în anul 2023, un mecanism la nivelul structurilor teritoriale, astfel încât, în cazul identificării unor neconformităţi la articolele de echipament, acestea să fie înlocuite, fără costuri suplimentare pentru poliţişti. ”De asemenea, pentru orice situaţie privind deteriorarea elementelor de uniformă, poliţiştii au în permanenţă posibilitatea să se adreseze structurii de profil a unităţii din care fac parte, în vederea înlocuirii acestora”, a transmis IGPR.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult