Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Târg educațional pentru tineri, în București. Cei mai mulți vor să se facă piloți

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sute de tineri vor să afle ce opțiuni au după terminarea liceului, așa că se informează din timp. Inclusiv la târgurile unde universitățile își prezintă ofertele.  

Cei mai mulți sunt interesați de domenii precum adminstrarea afacerilor sau de profesii bine plătite, ca cea de pilot. Față de alți ani, a crescut interesul și pentru agricultură, biochimie sau industria ospitalității.

La un târg educațional din Capitală, cei mai mulți tineri au trecut pe la standul unei școli de pilotaj.

”Sunt pasionat de aviație de când eram mai mic și cred că domnii de aici pot să îmi ofere o oportunitate foarte bună. E foarte mult de muncă, trebuie mult învățat și trebuie să fii și pasionat de așa ceva”.

”- Sunt interesat să devin pilot de linie, adică mă gândesc să urmez asta în viitor și de aceea am venit aici. - Ce anume vrei să afli? - În primul rând taxele de școlarizare și cam în ce constă școala de aviație, câți ani, după, în viitor, salarii”.

Citește și
sala de sport
Dezastru în învățământ. În mii de școli lipsesc sălile de sport, iar în multe dintre cele existente "iarna e extrem de frig"

Alte domenii căutate sunt ingineria, administrarea afacerilor, medicina, marketingul și comunicarea. Dar a crescut și interesul pentru agricultură, un domeniu vitregit în ultimii ani.

În premieră la acest târg de universități participă o facultate de agricultură din Slovacia. Elevii care provin din familii de fermieri și agricultutori au venit să afle ce presupune studiul la această universitate. Tinerii vor să învețe cum să atragă fonduri europene și cum să folosească noile tehnologii astfel încât să ajute afacerea familiei.

Cele mai mici taxe sunt la școlile din Germania

Mulți aleg o facultate în străinătate, atrași de statutul pe care îl obțin la finalizarea studiilor. Gabriel, de exemplu, vrea să preia afacerea familiei, așa că e interesat de o școală în domeniu din Barcelona.

Andreea Luis, mamă: ”A crescut cu antreprenori în familie și a prins microbul. Mi-aș dori să o preia pe un alt nivel, mai cu digital, cu new skills”.

Alexandra Bădescu, organizator târg de facultăți: ”În continuare Olanda și Marea Britanie rămân în top, însă observăm o dublare a numărul de studenți care merg în Belgia, Italia, Spania, datorită numărului mare de programe oferite în limba engleză”.

Potrivit datelor UNESCO, aproape 40.000 de tineri români studiază la facultăți din străinătate. Caută burse și împrumuturi studențești pentru a-și plăti cursurile, mai ales că taxele au crescut în ultimii ani.

Cele mai mici sunt în Germania, iar cele mai mari - în Elveția. Acolo, o facultate în domeniul industriei ospitalității, de exemplu, poate costa și 170.000 de franci elvețieni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult