Sute de elevi din Ilfov învață la școală cum să îngrijească animalele și cum să le respecte. „Au fost foarte încântați”
Your browser doesn't support HTML5 video.
Cursanții vor învață o mulțime de lucruri utile despre prietenii necuvântători de acasă, dar și despre sălbăticiuni. Nu în ultimul rând, vor afla lucruri utile despre felul în care ar trebui să reacționeze în cazul în care se întâlnesc cu ele în pădure.
Alături de Vesi, o cățelușă salvată de pe stradă, elevii din Glina, județul Ilfov, au început a doua oră de educație despre animale. Profesorul, în acest caz, de biologie, se folosește de metode interactive bazate pe discuții, proiecte și ateliere la care participă și necuvântătoare. Cosmin Bajenaru, profesor de biologie: „Această oră e o dată pe săptămână, suplimentar disciplinei de biologie, mai ales părinții, când am propus în oferta educațională această materie au fost foarte încântați.”
Materia abordează și situația animalelor sălbatice. Raluca Văleanu, reprezentant protecția animalelor Consiliul Județean Ilfov: „Ne-am gândit că este important să aibă cunoștinte copiii și despre animalele sălbatice, ce să facă atunci când găsesc animale sălbatice, ce să nu facă, cum să se protejeze pe ei, dar și animalul, dacă este rănit.”
Reporter: Unde ne adresăm?
Raluca Văleanu, reprezentant protecția animalelor Consiliul Județean Ilfov: „Sunt fundații care îngrijesc animale sălbatice rănite și le repun în teritoriu odată ce s-au vindecat.” De asemenea, copiii sunt îndrumați să adopte și să nu cumpere animale de companie, dar și să ofere hrană și apă celor fără stăpân. În urma unui demers inedit, materia a pornit ca un proiect pilot în două școli. În prezent, sute de elevi participă la cursuri.