Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Școlile din Capitală blochează accesul elevilor la site-uri interzise sau la rețele de socializare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Școlile din București au început să instaleze sisteme de securizare a rețelelor Wi-Fi, care blochează accesul elevilor la site-uri interzise sau la rețele de socializare, pentru a nu încarca prea mult sistemul online.

Aproape toate școlile private și-au protejat rețelele, spun specialiștii în IT. În școlile de stat sunt doar inițiative pilot, explică Inspectoratul Școlar București.

Toate cele 418 școli de stat și cele 221 școli particulare din București au în acest moment internet. În timp ce majoritatea școlilor private au rețele Wi-Fi, doar unele școli publice au internet fără fir.

Problema este că fără o protecție specială, rețelele sunt în pericol. Specialiștii spun că viteză scade enorm pentru că elevii accesează ușor site-uri video, site-uri cu conținut indecent sau aplicății de pe care descarcă filme.

Cele mai multe școli private au rezolvat problema cu ajutorul unui așa-numit firewall, dispozitiv care blochează accesul.

Citește și
Îngrijorarea părinților, la cote maxime în urma tragediilor din Caracal și Dâmbovița. Măsurile luate
Îngrijorarea părinților, la cote maxime în urma tragediilor din Caracal și Dâmbovița. Măsurile luate

Ioana Necula, președintele fundației unei școli particulare: „Cu siguranță ar fi încercat să între pe site-uri nepotrivite și nedorite. De fapt, curiozitatea copiilor este foarte mare și este normal să fie așa."

Aurelian Mihăilescu, IT manager: „Au încercat să acceseze Facebook, Twitter, Youtube. Nu au reușit, fiindcă firewall-ul blochează acest trafic".

Acest lucru se aplică în cazul calculatoarelor pe care copiii le folosesc la ore. În cazul telefoanelor, lucrurile stau altfel.

Profesor: „Pentru că în secolul în care trăim copii sunt, de regulă, nativi digitali, foarte mulți vor caută și vor găsi soluții de a evita sistemul de protecție. Tocmai de aceea, cel mai bun firewall este dulapul de telefoane, unde copiii își lasă aparatele mobile înainte de a intră în clasa."

Cosmin Vîlcu, reprezentantul unei companii IT: „Întotdeauna există soluții să le ocolești".

Lucrurile stau diferit în școlile de stat.

Marina Manea, purtător de cuvânt Inspectoratul Școlar al Municipiului București: „Au există inițiative, dar ele sunt inițiative pilot pentru implementarea acestor programe de securitate în mediul online."

Pentru că nu există suficiente fonduri, un proiect pentru toate școlile de stat din București este la nivel de inițiativa.   Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult