Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rezultate la simularea de la Bacalaureat și Evaluarea Națională arată un dezinteres al elevilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Joi elevii au primit rezultatele Simulărilor de la Bacalaureat și Evaluarea Națională. Din păcate ele arată un dezinteres al celor care vor termina liceul.

Cele mai multe note au fost aproape de 6, care le permit candidaților să promoveze la limită examenul. Iar la clasa a opta sunt foarte puțini cei care au obținut nota zece.

La simularea examenului de Bacalaureat, proba de limba și literatura română le-a dat de furcă elevilor. Numai 68,31% au obţinut note mai mari sau egale cu 5, față de 70 % anul trecut.

Doar 234 de elevi dintre peste 100 de mii de copii cât au participat a simulare de bacalaureat au luat nota 10 la limba romană. În schimb, elevii au fost un pic mai pregătiţi la matematică şi istorie. Aici, peste 800 de elevi au luat nota maximă. Şi la proba la alegere, care poate fi biologie, chimie, logică ori psihologie, de exemplu, cei mai mulți elevi au luat note situate între 8 și 8,99.

Marian Stas, expert în educație: "Elevii de clasa a 12-a s-au relaxat și n-au învățat pentru simulare. Ei ori n-au luat în seamă simularea și se pregătesc pentru examen, ori nu vor face nimic nici la examen".

Au fost publicate și rezultatele la simulările de la Evaluarea Națională. Și anul acesta, subiectele au fost concepute pe baza testelor Pisa. Cu texte la prima vedere, care să le pună la încercare elevilor atenția și creativitatea. Fară texte sau noțiuni învățate pe dinafară. Și aici, procentul celor promovați a fost puţin mai mic decât anul trecut. La limba română doar zece elevi au obţinut nota maximă.

Rezultatele trebuie analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, iar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, notele pot fi trecute în catalog.

Potrivit unui studiu World Vision, aproape trei sferturi dintre profesorii din România consideră că în ultimii doi ani calitatea educației din școlile românești a scăzut.

În 2020, 55% dintre profesori spuneau că au transmis teme şi exerciţii pe telefon sau prin aplicaţii de mesagerie online. Procentul a scăzut uşor în 2022 - la 47%.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult