Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Protest neobișnuit la o școală din Dâmbovița. Părinții refuză să-și mai lase copiii la ore din cauza unui elev nou

Your browser doesn't support HTML5 video.

De patru zile, un copil de clasa a 3-a de la o școală din Dâmbovița este singurul care merge la cursuri. Ceilalți 150 de elevi stau acasă, pentru că parinții lor au auzit că băiatul ar fi violent.

Acesta a fost transferat, de la o școală la alta, de mai multe ori, iar la începutul săptămânii a ajuns în Valea Voievozilor. Deși copiii nu au apucat să-l întâlnească, parinții nu i-au mai lăsat la ore, iar joi au organizat un protest.

De la începutul săptămânii, școala din Valea Voievozilor, Dâmbovița, este pustie. Singurul prezent, un copil de clasa a III-a transferat aici luni dimineață.

Părinții celor 150 de elevi din localitate au auzit că băiatul de clasa a III-a ar fi violent și scoala de la ei din sat este a treia în care este mutat.

Acesta este motivul pentru care își țin copiii acasă de patru zile și au organizat și un protest.

Citește și
caprioara
O căprioară a intrat din greșeală într-o clasă prin fereastră și a rămas blocată. Incidentul a fost filmat

Părinte: „Sub nicio formă nu o să accept ca fata mea să învețe într-o școală cu violență, niciodată. Am văzut pe TikTok precum că a dat foc la un covor, făcând un experiment”.

Darius Neda, părinte: „Copilul a agresat alți elevi. Au fost amenințări cu foarfece, cu pile”.

Ministerul Educației a trimis o delegație care să rezolve situația. Reprezentanta Centrului de Resurse Educationale din județ sustine că băiatul a fost evaluat și nu are nicio problemă de natură comportamentală.

Eugenia Șetreanu, director general CJRAE Dâmbovița: „Nu este un copil agresiv! În săptămâna aceasta, toți colegii care au lucrat cu el au spus că este un copil cu care se poate desfășura”.

Florian Lixandru, secretar de stat Ministerul Educației: „Datoria noastră ca instituție de învățământ este aceea de a integra acest copil și de a-i asigura dreptul la educație. Acest copil va beneficia de supraveghere suplimentară din partea unui consilier școlar pus la dispoziție de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională”.

Specialiștii spun că sunt dese situațiile în care părinții cer eliminarea de la cursuri a elevilor neastâmpărați sau cu nevoi speciale și, de cele mai multe ori, cadrele didactice nu sunt pregătite să le gestioneze.

Gelu Duminică, sociolog: „Sistemul educațional românesc este total nepregătit pentru a susține diversitatea. Mă gândesc cu groază la ce valori primesc acei copii și la ce fel de cetățeni pot deveni în momentul în care sunt învățați că altcineva care este diferit de noi doar pentru că e agitat”.

Părinții din Valea Voievozilor susțin că își vor transfera copiii la altă școală, dacă baiatul cel nou nu va fi mutat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult