Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pregătiri pentru noul an școlar. În multe școli reabilitarea va continua și după începerea cursurilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Se fac ultimele pregătiri pentru noul an școlar.Clopoțelul va suna mai devreme, iar elevii se vor întoarce în bănci pe 5 septembrie.

Asta a încurcat planurile autorităților locale, așa că în multe școli lucrările vor continua și după începerea cursurilor.

În multe școli din Târgu Mureș se lucrează la foc continuu. Liceul Vocațional de Arte a primit cea mai mare sumă de la bugetul local - 350 de mii de lei - , având în vedere că nu a fost renovat de zeci de ani.

Diana Grozav, director Liceul Vocațional de Arte: „S-a zugrăvit. Am beneficiat și de o instalație de încălzire cu această ocazie. Sobele de teracotă au fost desfințate, plus parchet laminat, zugrăvirea holului. Se va asfalta și curtea liceeului.”

Reparaţii capitale se fac și în alte şcoli din județ, iar cursurile s-ar putea desfăşura în paraelel cu lucrările. Acolo unde sălile de clasă nu sunt pregătite, elevii vor fi mutaţi temporar.

Citește și
Trafic de droguri
Consumul de droguri începe de la vârste tot mai fragede. Ce fel de teste pot fi introduse în școlie din România

Soos Zoltan, primar: „În anul bugetar 2022 în jur de 18 milioane de lei au fost alocate pentru reparația și investiția școlilor. Există lucrări care nu vor fi finalizate până la începutul lunii octombrie.”

Sunt scoli din județul Mureș unde reparațiile majore încep odată cu anul școlar. Acolo primăriile trebuie să găsească soluţii.

Pâscan Sabin Gavril, șef ISJ mureș: „17 unități de învățământ intră în perioada de reabilitare în anul școlar 2022-2023. Este clar că în aceste unități de învățământ activitatea didactică se va desfășura în alte locații.”

Anul acesta școala începe pe 5 septembrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult