Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Părinții unor elevi din București au plătit pentru reparații, deși școala are fonduri de 100.000 euro

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cu trei săptămâni înainte să înceapă şcoala, sute de școli din ţară au zero şanse să îşi primească elevii în condiţii decente.

Lucrările de reparaţii sunt, în multe cazuri, o bătaie de joc- toalete turceşti, păstrate în fundul curţii, dar îmbrăcate în termopan, garduri rupte, bănci distruse şi pereţi zugrăviţi pe banii părinţilor!

Acolo unde lucrările au fost începute târziu, în 9 septembrie încă va răsuna bormaşina, iar în clase vor fi mormane de moloz.

Un focar de infecţie, la zeci de metri de corpul şcolii. Aşa erau toaletele şcolii primare din satul Vadulat, în timpul semestrului, dar şi acum o lună. Sub presiunea camerei, viceprimarul a promis lucruri mari.

Ionel Rizea, viceprimar: "Am estimat undeva la 90.000 de lei pentru igienizare şi să găsim o altă soluţie, să mutăm toaleta".

Citește și
bamboo
De la ce ar fi pornit incendiul din Bamboo-Mamaia. Proprietarul spune că nu are asigurare

WC-urile au rămas tot acolo, doar banii au plecat din contul primăriei.

Aşadar, closetele n-au mai fost mutate înăuntru, ci li s-au pus celor turceşti termopane şi uşi noi. Un fel de tichie de mărgăritar... Elevii, dar şi preşcolarii care vin la gradinița-container din aceeaşi incintă vor merge în continuare la toaletă în curte, chiar şi în miezul iernii.

În satul vecin, poteca spre clase trece printr-o adevărată junglă. Mărăcini cât statul de om arată că nimeni n-a călcat pe aici de când s-a încheiat anul.

În satul Crânguri, intri în curtea şcolii direct prin gard. Poarta nu era nici în iunie şi nu e nici acum. Nici înăuntru nu s-a făcut nimic. Zici că-i părăsită.

Uluitoare e declaraţia primarului.

Marian Patuleanu, primar: "E aproape 90 şi ceva la sută finalizat". Reporter: "Domnule primar, dvs aţi mai fost pe acolo recent?" Marian Patuleanu, primar: "Nu ştiu"

Pentru că totul ţine de fapt de cheful de muncă, iată cum în satul Iepureşti întreaga faţadă a unei şcoli foarte mari e la stadiul de finisaj, după numai o lună.

Lucrător: "Suntem în pauză de masă acum". Reporter: "Şi dvs de ce nu mâncaţi?" Lucrător: "Am mâncat, am puţină treabă aici".

Înăuntru a fost refăcută reţeaua electrică şi s-au scos sobele.

Lucrător: "Tot ce se poate monta noaptea- parchet, uşi, lampile- montăm noaptea ca să ajungem la termen".

Părinții unor elevi dau bani pentru reparații, deși școala are fonduri

 

La Bucureşti, 600 de lei pentru zugrăveli s-au strâns chiar acum, în vacanţă, de la comitetele de părinţi a două clase, I şi a VI-a, care vor ocupa din toamnă aceeaşi sală. Este doar una dintre iniţiativele de acest fel, despre care directorul spune că nu ştie nimic.

Culmea e că școala are bani de reparaţii! Şi nu puţini.

Dorin Zăpadă, director: "Avem aproximativ 100.000 de euro". Reporter: "Până acum ce s-a făcut?" Dorin Zăpadă, director: "Noi am început încă din mai procedura de achiziţie a lucrărilor. Nu există firma de construcţie sau muncitori pentru foarte multele lucrări pe care şcolile vor să le rezolve".

Şi la Şcoala 56 a început recent primul proiect amplu de renovare, după 60 de ani. Nu se ştie dacă şantierul se va închide până va suna clopoţelul. Odată cu prima săptămână de şcoală se încheie şi interimatul ministrului Breaz. Iar Educaţia va primi al 26-lea ministru.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult