Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O nouă prevedere în Legea Educației. Profesorii vor putea reține telefoanele elevilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Folosirea telefoanelor mobile în timpul orelor va fi interzisă pe durata cursurilor, de la grădiniță până la clasa a opta.   

Mai mult, potrivit unui articol din noua lege a educației, profesorii vor putea reține dispozitivele mobile găsite asupra școlarilor, urmând să le predea părinților.

Pentru liceu, regulile devin mai permisive. Noua legea educației le interzice elevilor să dețină ori să consume droguri.

Amendamentul adus legilor educației prevede că utilizarea unui telefon mobil sau a oricărui echipament de comunicații electronice de către un elev este interzisă pe perioada cursurilor din învățământul preșcolar, primar și gimnazial.

Unii elevi transmit live pe rețelele sociale chiar din timpul orelor de curs. Dupa ce legea educației va intra in vigoare, elevii vor putea folosi telefoanele doar cu acordul profesorilor, în scop educativ. Dacă ei nu respectă aceasta regulă, profesorii le pot lua aparatul.

Citește și
klaus iohannis
Legea prin care sunt introduse „tichetele de sportiv”, promulgată de Klaus Iohannis. Ce valoare vor avea

Petrică Bărbieru, profesor de sport: ”Au fost cazuri în care s-au furat din vestiar. Au fost situații în care părinții ne-au acuzat pe noi, dar sunt și părinți conștienți că acel elev a încălcat regulile.”

Telefoanele pot bruia, în mod clar, ora, pentru că distrag atenția elevilor care le butonează sub bănci și mai și sună, dând peste cap predarea. În unele școli, elevul de serviciu adună mobilele într-o astfel de cutie la începutul cursurilor.

Dar trebuie luată în calcul și inventivitatea acestor generații. De multe ori, în cutie ajung telefoane stricate, vechi sau "de rezervă", pentru dat la școală.

Acum 10 ani, regulamentele școlare au interzis categoric ca orice dispozitiv electronic să treacă de poarta școlii, odată cu elevii.

Noua lege a educației va permite accesul cu telefoane mobile, la nivel de liceu. Dar lasă conducerii liceelor libertatea de a inaspri regulile. Totuși, dacă oficial adolescenții au voie cu instrumente electronice în ghiozdan, profesorii scapă de orice răspundere, când apar incidente.

Pe de altă parte, mulți dascăli folosesc telefonul ca instrument didactic. Tot în noua lege a educației se menționează că elevii nu au voie sa dețină sau să consume droguri, băuturi alcoolice și tigări și nu pot practica jocuri de noroc.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult