Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noul an școlar începe peste o săptămână. Elevii vor fi întâmpinați de un val de schimbări majore

Your browser doesn't support HTML5 video.

Noul an școlar, care va începe peste o săptămână, vine cu un val de schimbări. De pildă, în cazul elevilor de clasa a opta, nu va mai conta media ultimilor patru ani pentru admiterea la liceu, ci doar nota obținută la Evaluarea Națională.

Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în urma unei şedinţe la minister.

Astfel admiterea la liceu va fi doar în funcție de notele obținute la Evaluarea Naționala și nu vor mai conta mediile din ultimii ani.

S-a stabilit, de asemenea, revenirea la programele de examen, în vigoare înainte de debutul pandemiei, atât pentru Evaluarea Națională, cât și pentru examenul național de Bacalaureat.

În premieră, elevilor de clasa a V-a li se vor acorda atât burse sociale, cât și burse de studiu încă de la începutul anului școlar 2022-2023. Pentru bursele de studiu, condiția este ca elevii să fi terminat clasa a patra cu calificativul Foarte bine.

Elevii se întorc în bănci luni, 5 septembrie, iar în loc de semestre vor exista cinci module de învățare, care vor alterna cu cinci vacanțe. Tezele nu vor mai fi obligatorii și va exista o singură medie pe tot parcursul anului școlar.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult