Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Noi măsuri de prevenție, la redeschiderea școlilor. Câte cadre didactice vor să se vaccineze

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cadrele didactice vor intra în a doua etapă de vaccinare, iar Ministerul Educației a cerut școlilor să trimită situațiile cu cei care vor să se imunizeze.

În școlile generale și licee, 45 la sută dintre profesori și învățători vor să fie vaccinați, iar în sistemul universitar, 60 la sută. În același timp, Ministerul Sănătații vine cu noi măsuri de prevenție și anunță testări rapide în rândul angajaților din școli și al elevilor.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății: „Testarea tuturor persoanelor simptomatice și contacții, cu alte cuvinte dacă cineva intră în contact cu cineva pozitiv va fi testat. Va fi testat cu teste antigen, fie că e copil sau adult. Oricine are simptome e testat. Dacă un copil din clasă e pozitiv, toți vor fi testați.”

Mai puțin de jumătate dintre angajații din sistemul de învățământ preuniversitar și-au exprimat dorința de a se imuniza.

Așadar, vorbim despre 45% dintre cei care lucrează în școli generale și liceu. Ceva mai mulți profesori s-au înscris în sistemul universitar, aproape 60%.

Citește și
Vaccin
A doua etapă de vaccinare anti-Covid începe azi. Care sunt categoriile de persoane care se pot imuniza

La nivelul întregului sistem sunt aproape 168.000 de angajați din totalul de 344.000.

Este importantă discuția despre imunizarea angajaților din sistemul de învățământ preuniversitar, pentru că ei intra în contact cu o categorie de populație care nu este vaccinată, așadar vulnerabilă, copiii.

Județele cu cei mai mulți profesori care au cerut imunizarea sunt Olt, Cluj, Ialomița, unde mai mult de jumătate dintre cadrele didactice s-au înscris pe liste, iar pe ultimele locuri sunt Arad, Harghita și Covasna, unde doar o treime dintre angajați vor să se vaccineze.

Ministerul Educației spune că situația nu e finală, pentru că mulți angajați din sistem nu au răspuns nici da, nici nu întrebărilor legate de imunizare, așa că o nouă cifră o vom avea pe 2 februarie, cu câteva zile înainte de începerea școlii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult