Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul Educației: Examenele naționale se țin chiar dacă sunt localități plasate în carantină

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost invitat special în ediția de dimineață a Știrilor ProTv și a oferit noi detalii despre modul în care vor funcționa școlile în perioada următoare.

Printre noutățile prezentate de ministru se numără faptul că examenele naționale din acest an se vor susține chiar dacă vor exista localități plasate în carantină, unde rata de incidență depășește pragul de 6 la mie.

Sorin Cîmpenu a anunțat că în România, de la redeschiderea școlilor, s-a înregistrat un număr de 263 de infectări cu noul coronavirus în rândul elevilor şi aproximativ 300 în rândul cadrelor didactice.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: "Am susţinut şi voi susţine că şcolile trebuie să se închidă ultimele, dar dacă o localitate intră în carantină integral, atunci trebuie respectat dreptul la sănătate, deci toţi copii rămân acasă."

Ministrul a explicat că toți elevii, indiferent de clasă, chiar dacă fac școala online, vor putea merge la orele remediale din școli cât timp rata de infectare nu depășește 6 la mia de locuitori.

Citește și
limită de siguranţă
Noile restricții din Capitală vor fi adoptate duminică. Ce se va închide şi ce va rămâne deschis

Ministrul Educaţiei a precizat că potrivit datelor centralizate vineri din comunicările inspectoratelor şcolare judeţene, au fost înscrişi pentru ore remediale 75.000 de elevi în învăţământul primar, 60.000 în învăţământul gimnazial şi 90.000 în învăţământul liceal.

Elevii, chemați la școală prin rotație

 

Pentru clasele terminale din localităţi care se situează în scenariul roşu, efectivele vor fi înjumătăţite şi va trebui ca profesorii să predea online.

Însă, nu s-au stabilit încă procedurile prin care elevii vor fi împărţiţi. "Se va face o rotaţie, şcolile se vor adapta în funcţie de situaţie", a spus Cîmpleanu.

Ministrul Educaţiei spune că nu este vorba de revenirea la modelul hibrid, pentru că oricum copiii lipsesc mult în această perioadă.

El a mărturisit și că din cele peste un milion de teste pentru depistarea COVID destinate școlilor au fost folosite doar 5.000, motivul fiind fie lipsa personalului medical în școli, fie rezerva părinţilor de a-şi exprima acordul, pe baza caracterului considerat invaziv al testului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult