Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Metoda unor profesori și învățători din Capitală pentru a-i ține pe elevi atenți la ore

Your browser doesn't support HTML5 video.

Plictisiţi de manuale şi planşe vechi, elevii vor metode de predare moderne şi interactive. Unii profesori şi învăţători au început deja să înlocuiască manualele cu telefoane şi tablete.

Inclusiv ministrul Educaţiei promite digitalizarea sistemului de învăţământ şi instruirea personalului didactic pentru ca şcoala să fie mai atractivă.

Am mers la Liceul Antim Ivireanu din Capitală, la ora de educaţie civică pentru elevii clasei a III-a. Cu ajutorul tehnologiei, învăţătoarea lor reuşeşte să-i ţină atenţi şi chiar să-i convingă să se implice zilnic la ore.

Şi la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, profesorii au introdus tablete pentru toate materiile la clasa a VI-a. De anul viitor şi elevii claselor a V-a şi a VII-a vor avea caietele şi manualele electronice.

În total, 59 de cărţi într-un "ghiozdan" mult mai uşor. Inclusiv evaluările elevilor se fac pe tablete.

Citește și
elevi
Protest fără precedent în şcoli. Elevii reclamă modificări bruște și nejustificate

Pentru o astfel de oră însă, profesorii îşi creează propriul conţinut pentru aplicaţii şi asta înseamnă mai multă pregătire acasă.

Adam Adela: ”Aceasta este realitatea, ei sunt generaţia care iubeşte tehnologia. Dacă nu devenim profesori moderni nu putem ajunge în mintea şi inima lor.''

În acelaşi timp însă, în majoritatea şcolilor din România regulamentul intern le interzice elevilor folosirea telefonului la cursuri, pentru că aceştia ar putea fi neatenţi.

Ministrul Educaţiei recunoaşte că folosirea tehnogiei este utilă şi promite o digitalizare a sistemului de învăţământ.

Sefii din Educaţie vorbesc despre tehnologizarea metodelor de predare, despre instruirea profesorilor în acest sens şi despre elevii pe care nu îi mai pot ţine atenţi la ore ''pentru că au internetul în adn'', o spune chiar ministrul Educaţiei.

Însă cu toţii uită un lucru important: deşi datele de la MEN ne arată că 70% dintre şcolile din România sunt conectate la internet şi cel puţin teoretic toate ar trebui să aibă calculatoare, cifrele ONG-urilor, adică oamenii care merg efectiv pe teren şi verifică acest lucru, ne arată că o treime din aceste şcoli nu au calculatoare funcționale.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult