Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mai multe vacanțe pentru elevi, în viitorul an școlar. Va fi cel mai scurt an școlar din 2009 încoace

Your browser doesn't support HTML5 video.

Anul școlar viitor vine cu surprize pentru elevi. Vor fi mai multe vacanțe, iar cursurile vor dura, în total, 34 de săptămâni.

O noutate este că elevii vor avea din nou vacanță în luna februarie, între semestre. Și două vacanțe de Paște.

După multe dezbateri, structura noului an școlar 2020-2021 a apărut în forma oficială. Va fi unul dintre cei mai scurți ani școlari din 2009 încoace. Vor fi semestre egale, de câte 17 săptămâni fiecare, adică 167 de zile de școală în total.

Primul semestru va începe pe 14 septembrie, deci se revine la data tradițională de începere a cursurilor, iar în octombrie va fi o vacanță pentru copiii de grădiniță și din clasele primare.

Cu două zile înainte de Crăciun, copiii și dascălii vor intra în vacanța de iarnă și vor reveni pe băncile școlii pe 10 ianuarie.

Ca o noutate - se revine la vacanța intersemestriala, la începutul lunii februarie. În plus, anul viitor școlar vine și cu o săptămână liberă atât de Paștele Ortodox, cât și de cel Catolic.

Elevii se vor întoarce la cursuri pe 10 mai, iar mult-așteptata vacanță mare va începe pe 18 iunie.

Așadar, mai multe vacanțe față de acest an școlar și, din acest motiv, au apărut și nemulțumiri din partea profesorilor, care consideră că aceste săptămâni de pauză îi scot pe elevi din ritmul de învățare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult