Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Probleme cu autobuzele școlare din București, încă din prima zi: „A blocat tot traficul”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Primele autobuze şcolare din București au intrat de marți pe traseu, la cea mai mare școală din țară, care are 2.500 de elevi.

Însă mulți părinți și-au adus copiii tot cu mașina în ciuda traficului aglomerat. În cele 11 autobuze puse la dispoziție de autorități au fost doar 100 de copii, deși ar fi încăput aproape 700.

Un autobuz şcolar a fost gol pe jumătate din traseu.

Vitalie Cojocari, Știrile ProTV: „Este ora 7 şi 30 de minute. Acesta este primul autobuz care a plecat pe traseu la 7.05 minute. Până acum au urcat doar 5 copii, deşi, după cum se poate vedea locuri sunt suficiente."

Unii părinţi au vrut să urce cu cei mici, dar regulamentul nu le permite.

Citește și
control microbuz scolar
Controale la microbuzele şcolare. Câteva sute nu aveau nici măcar RCA

Părinte: „Pentru început să-mi dau seama dacă totul este în regulă, să ajungă safe la şcoală."

Nu au fost elevi prea mulţi din în restul autobuzelor. Cei mai mulţi părinţi şi-au dus copii la şcoală cu maşina.

În faţa şcolii 195 din Bucureşti, coada de maşini a fost uriaşă. În continuare părinţii preferă să vină cu copii la şcoală, deşi au la dispoziţie autobuzul şcolar.

Reporter: „Autobuzul şcolar, aţi auzit de el?” Părinte: „Știm.” Reporter: „Nu vă interesează?” Părinte: „Ba da.” Reporter: „Și?” Părinte: „În curând, vedem." Părinte: „Are aproape 8 ani, nu ştiu cât este de descurcăreaţă. A mers numai cu maşina până acum, nu am lăsat-o să fie autonomă."

Reporter: „Aţi auzit de autobuzul şcolar?” Părinte: „Da, dar este în clasa 0, este o idee bună."

Pe unii, autobuzul îi deranjează.

Părinte: „Parchează aici şi a blocat tot traficul ca un nesimţit.” Reporter: „Este autobuzul şcolar.” Părinte: „Autobuzul şcolar să parcheze acolo unde are spaţiu pentru oprire, da?"

Iar unii şoferi au mers pe sens interzis. Strada din faţa şcolii are sens unic de câteva săptămâni.

În total, la şcoală au ajuns 100 de copii în 11 autobuze. Ca să-i convingă pe părinţi să-i trimită pe cei mici cu autobuzul, autorităţile se gândesc să schimbe regulamentul.

Gabriela Firea, primarul Capitalei: „Mă refer la 0 şi clasa I să acceptăm şi părinţii să urce în aceste autobuze, vom informa conducerea şcolii de decizia luată."

Proiectul autobuzului şcolar de la școala 195 este deocamdată în faza de pilot. Astfel de autobuze şcolare funcţionează deja în Cluj şi în Timişoara.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult