Elevii care au rămas în urmă cu lecţiile în timpul şcolii online beneficiază de ajutor în programul "Școala după școală"
Your browser doesn't support HTML5 video.
Cei mai mulţi s-au înscris la programul statului, "Școala după școală", și au început cursurile încă din primăvară. S-au implicat și ONG-urile, care au luat sub aripa lor copii din medii defavorizate.
La astfel de cursuri, care presupun învăţarea prin joc, au participat vara aceasta peste 2.000 de elevi, sub îndrumarea celor de la Asociaţia Salvaţi Copiii.
Sunt elevi care au rămas în urmă cu lecţiile în timpul şcolii online, iar cei mai mulţi provin din comunităţi defavorizate. Printre ei, şi Andreea, eleva în clasa a 7-a.
Andreea: "În timpul şcolii mi-a fost greu pentru că nu înţelegeam şi profesoara nu ne explica de mai multe ori. Aici am reuşit să învăţ cu profesorii mai bine, am înţeles geometria şi matematica mai bine."
Şi nu este singura care spune că orele remediale i-au fost de mare ajutor.
Lilian Bibac, coordonator de proiecte Salvaţi Copiii: "La finalul celor 2 luni de pregătire remediala, peste jumătate dintre copii au reuşit să depăşească problemele şi să lucreze individual, să reuşească să îşi însuşească materia pe care au pierdut-o."
Copiii au fost pregătiţi şi de profesorii şi de voluntari. Cei mici, spun dascălii, au avut probleme mari mai ales la matematică şi limbi străine.
Teodora Michel, învățător al școlii gimnaziale Uruguay: "Am făcut cursuri de română, matematică, am ajuns şi până la geografie, fizică, puţină chimie. Evident că şi-au pus la punct câteva dintre lucrurile pe care nu le-au înţeles."
Peste 130.000 de copii din toată ţara au participat la ore de recuperare a cursurilor. Cei mai mulţi s-au înscrişi la programul naţional "Școala după școală".