Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Elevi din 6.000 de școli și grădinițe vor primi un ziar cu desene inedite, realizate de Dan Perjovschi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pentru că pandemia a rărit expozițiile, iar tinerii stau tot mai mult cu ochii în telefon, un cunoscut artist român încearcă să aducă noua generație mai aproape de arta contemporană.

Elevi din peste 6.000 de școli și grădinițe vor primi un ziar cu desene inedite, concepute special pentru ei. Indiferent dacă paginile vor sfârși colorate sau avioane de hârtie, important este ca adolescenții și micuții să aibă acces la acest domeniu, spun inițiatorii proiectului.

Proiectul a luat forma unui ziar cu 32 de pagini şi va fi distribuit în 6.300 de unităţi de învăţământ din țara noastră. Dan Perjovschi - cel mai cunoscut artist contemporan român - a creionat aceste lucrări special pentru copii. Spera să inspire noua generație. Dan Perjovschi, artist: „Eleviii, copiii au idei extraordinare, numai că trebuie să iasă la suprafaţă, e ca o chestie de a stârni lucrurile. Noi sperăm să avem nişte suprize plăcute în felul în care oamenii ăia o să folosească acest produs. Toţi aşteaptă tablete, dar noi le dăm un ziar”. Publicația poate fi descărcată şi de pe internet. Alexandru Holicov, administrator de platformă online: „Elevilor să le fie la îndemână, să le fie uşor, pentru că ştim că petrec foarte mult timp în zona online.” Proiectul, primul de acest gen din România, este susţinut de o asociaţie culturală din Iaşi. George Pleșu, manager de proiect: „Ne dorim să se joace, să interacţioneze cu kitul expoziţional, să şi-l instaleze, pot să îl coloreze, pot să îl facă avioane, important e să aibă acces la arta contemporană. E un demers de accesibilizare şi de a încerca să le asigurăm accesul egal la artă”. Inedita publicaţie va fi accesibilă pentru două milioane de copii şi cadre didactice din grădiniţele şi şcolile românești.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult