Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Elevi cu 10 la Bac care vor să îmbunătățească România: “Auzim peste tot ce rău e, dar cine schimbă? Cei care rămân”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Elevii care au obținut media zece la examenul de Bacalaureat au locul asigurat în acest an la Universitatea de Vest din Timișoara.

Nouă tineri din mai multe județe, cu nota maximă la examenul maturității, au ales această instituție de învățământ și vor avea mai multe beneficii.

Vor primi o bursă specială, dar vor avea şi acces gratuit la Operă şi la Teatru.

Amalia este din Lugoj și va studia la Facultatea de Litere din cadrul Universității de Vest din Timișoara. A ales să rămână în România și are planuri mari.

Amalia Bodac: "Cu toții ne dorim schimbare, c-auzim peste tot, vai ce rău e, dar cine schimbă? Cei care schimbă cred că sunt totuși cei care rămân, nu cei care pleacă. Cei care rămân știu problemele de aici și sper să aibă oameni buni și resursele bune cu care să schimbe lumea de aici”.

O altă tânără din Râmnicu Vâlcea a obținut media zece la examenul maturității. Din toamnă, va pleca la câteva sute de kilometri depărtare de casă - la Timișoara, unde va fi studentă la Facultatea de Sociologie și Psihologie.

Citește și
Sorin Cîmpeanu
Rezultate BAC 2021. Rata de promovare: 69,8%. Anunțul ministrului Educației

Maria Salome Zăbavă: "Pe la începutul verii, anul trecut, voiam, optăm spre Spania, apoi mă uităm în Franța, dar tot în România am ales. Mă atrage cultură altor țări, dar totuși sunt mult mai atrasă de România, de limba și de cultură noastră”.

Printre cei nouă absolvenți de zece care au optat pentru Universitatea de Vest din Timișoara se numără doar un băiat.

Tudor Frățilă: "Nu a fost destul de ușor, a necesitat destul de multă muncă, dar a fost mai degrabă un efort constant, decât un sprint, o cursa pe ultima sută de metri”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult