Cursuri online de luni pentru școlile cu rată de vaccinare mai mică de 60% şi incidenţa localităţii mai mare de 3 la mie
Your browser doesn't support HTML5 video.
Decizia se va aplica de lunea viitoare, în funcție de evoluția îmbolnăvirilor din această săptămână. Între timp, copiii merg la școală fără să fie testați, iar responsabilii le recomandă părinților să le facă teste acasă, din banii lor.
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Dacă rata de vaccinare în ziua de vineri este sub 60%, iar rata de incidență a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare școlile acelea intră în online.”
Anunțul ministrului Educației vine după ce mai multe localități au depășit deja rata de infectare de trei la mie. În Ilfov, de exemplu, șase localități se află în această situație, iar 28 de școli au rata de vaccinare sub 60%. În Capitală, sunt 57.
Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți: „Am văzut că sunt părinți care își doreau să intre în sistem online, numai că prea mult online în ultima perioadă și pierderile sunt imense. Trebuie să învățam să devenim responsabili."
În acest moment, datele de la Ministerul Educației arată că rata de vaccinare în sistemul de învățământ este de 70 la sută. Doar 3000 de școli și grădinițe au rata de vaccinare sub 60 %.
Ministrul Educației îi îndeamnă pe părinți să își testeze acasă copiii, în contextul în care școlile rămân fără teste de salivă, după ce achiziția a fost contestată de către una dintre firmele participante.
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Un părinte care ține la copilului lui achiziționează testul, dacă poate și are și multumirile noastre pentru că nu protejează doar copilul ci și întreaga comunitate școlară."
Între timp, Clujul a intrat astăzi în scenariul roșu, după ce incidența a ajuns la 5,02. Autoritățile locale au decis impunerea mai multor restricții în oraș pentru cinematografe, spectacole, competiții sportive sau restaurante.
Tașnadi Szilard, prefectul jduețului Cluj: „Avem mai multe unități, în preponderență în zonă rurală, unde avem personal sub 60 la sută vaccinat, chiar astăzi le vom analiza și vom decide dacă vom demara campanii de vaccinare sau dacă există o necesitate specifică, specială în ceea ce privește campania de vaccinare la nivelul acelor UAT-uri."
În acest moment din aproape 3 milioane de elevi, sunt imunizați anti-Covid 456 de mii.
Vezi aici situația vaccinării în România pe localități (5 ianuarie 2022)De asemenea, aici puteți citi situația cazurilor de Covid-19 în România, luni, 10 ianuarie!
Cîmpeanu a afirmat că, având în vedere că au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării, este nevoie şi de o updatare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional.
"Având în vedere că la nivel naţional au fost schimbate regulile cu privire la durata carantinării este nevoie şi de o updatare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii cu noile reguli la nivel naţional şi voi discuta cât se poate de repede cu ministrul Sănătăţii. Avem o colaborare foarte bună între Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii", a mai arătat Cîmpeanu.
Sursa: Agerpres, StirilePROTV
Etichete: ministrul educației , vaccinare , sorin campeanu , incidente
Dată publicare: 10-01-2022 15:06