Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum ar preda Selly o lecție de istorie online: "Ca elev, ești o secretară"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Selly, invitat în cadrul emisiunii "Viitor cu clasă", de pe Știrile Pro TV, a explicat cum ar realiza el o lecție de istorie, în online, dacă ar fi la catedră.

 

"M-aș folosi de resursele pe care le am la dispoziție pe Internet. Pe internet găsești acum documentare, animații, este important ca elevul să învețe și vizual. Deci acest mod de predare în care profesorul dictează, elevul scrie si totul se întâmplă doar textual, fără imagini, fără multimedia, acest mod de predare trebuie să dispară. De asta se spune că de această generație nu se lipește nimic. Păi cum să se lipească atunci când ei sunt obișnuiți să aibă toate aceste resurse multimedia, dar când ajung la școală trebuie să scrie după dictare, cu pixul, pe foaie. Atunci când scrii nici măcar nu poți asimila informația, deoarece te concentrezi să scrii după dictare. Ești o secretară, tu, ca elev, în școală. Dacă aș fi pe zoom, nu ar fi nevoie să dictez. Le-aș spune fiți atenți la mine: istoria este o poveste. Hai să vă spun o poveste", a precizat Selly.

Pe de altă parte, Selly spune că în învățământ online care are loc în prezent, în școlile din România, problema nu este soft-ul, ci hardware-ul, respectiv lipsa unor dispozitive performante pentru elevi.

"Eu analizat care este problema cu on-line-ul în prezent. Foarte mulți elevi nu au decât telefoane, nu au tablete, nu au un ecran mare. Nu poți să stai să înveți 5-6 ore de pe un ecran mic", a precizat vloggerul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult