Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cât plătesc părinții care și-au înscris copiii la școli de vară. „Are diverse activități, socializează”

Your browser doesn't support HTML5 video.

De când a început vacanța, mulți părinți se întreabă cu cine își vor lăsa copiii toată vara. Cei mai inspirați au reușit să rezerve un loc în centrele educaționale private, unde plătesc și 2.000 de lei pe lună.

Școlile de vară sunt o altă opțiune, însă și acolo locurile sunt limitate. Iar o bonă calificată poate costa peste 3.000 de lei pe lună.

Dans, jocuri de socializare, teatru și ateliere de pictură - așa arată vacanța unor copii înscriși la o școală de vară din Constanța.

Fetiță: „Venim aici, dansăm și ne distrăm, animatorii sunt foarte drăguți și se comportă toată lumea foarte frumos cu toți copiii”.

Băiat: „Ne-am jucat și am făcut diferite activități. Mi-am făcut foarte mulți prieteni”.

Părinții i-au înscris de acum o lună și plătesc 800 de lei pe lună, la care se adaugă 18 lei pe zi pentru masa de prânz.

Citește și
elev care doarme
Un elev care susţinea Evaluarea Naţională a fost dus de urgență la spital. El stătea cu capul pe bancă și nu mai vorbea

Mămică: „Cu siguranță e mai bine decât să stea acasă cu telefonul în mână. Are diverse activități, socializează”.

Damiano Slanzi, reprezentantul unei școli de vară: „Înscrierile au început la sfârșitul lunii mai, au durat trei zile și deja în prima zi aproape trei sferturi din locuri erau deja ocupate. Părinții au început să vină aici să facă înscrieri la trei noaptea”.

Și la un centru educațional din Cluj-Napoca au existat cereri din partea părinților chiar după primele zile grevă a profesorilor. Plătesc 600 de lei pe săptămână, cu masa inclusă, iar programul e de la 8 la 19.

Alexandra Costache, pedagog la un centru eduațional privat: „Perioada de afterschool a început un pic înainte să înceapă vacanța de vară, în perioada când a început și greva. Avem activități în care pot să se dezvolte pe toate planurile”.

Cererile s-au înmulțit și la agențiile de bone.

Diana Tcaciuc, fondatorul unei agenții de bone: „Numărul cererilor a crescut într-adevăr inclusiv pentru copii mai măricei, aici ne referim la copii de grădiniță, respectiv clasele primare. Nu toată lumea își duce copilul la afterschool sunt și cei care vor să-i mai țină pe acasă sau au nevoie de câteva ore pe zi de ajutor”.

Părinții caută pentru copiii lor persoane calificate, cu experiență și mai multe recomandări. Pentru o lună în vacanța de vară, o bonă poate primi chiar și peste 3.000 lei, iar unii părinți le angajează inclusiv pe timpul concediilor petrecute în afara țării.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult