Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cât costă o simulare a Evaluării Naționale sau a Bacalaureatului. Elevii se pregătesc intens

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mai este puțin până la Evaluarea Națională și Bacalaureat, iar elevii se pregătesc intens. În centrele educaționale se fac încontinuu simulări pentru examene și se dau meditații.

Iar pentru că destui părinți și-au înscris copiii pe ultima sută de metri, prețurile au crescut în unele locuri și cu 20%. La Matematică și Limba Română o ședință de 90 de minute poate costa și 150 de lei. Pentru materii precum Geografie sau Logică, tarifele pleacă de la 60 de lei.

Câțiva elevi dau un test la matematică, asemănător cu cel pe care îl vor avea la Evaluarea Națională. Au la dispoziție două ore ca să încheie lucrarea. Aici, o astfel de simulare de examen costă 80 de lei.

Băiat: „După fiecare simulare analizezi ce ai greșit, unde ai greșit și poți să evoluezi”.

Fată: „Cred că trebuie să lucrez mai mult la atenția mea, să calculez corect”.

Citește și
priscilla presley
Priscilla Presley, fosta soţie a lui Elvis Presley, a împlinit 79 de ani. Cum a sărbătorit

Monica Rusu, reprezentant centru meditații: „Sunt persoane care vin numai la simulările care se dau sâmbăta. De exemplu la clasa a 12-a, la orele permanente, suntem full”.

În același centru, un abonament lunar cu 4 ședințe a câte două ore e 400 de lei. Pachetul include și un test.

Într-un alt centru educațional, o ședință de pregătire ajunge până la 120 de lei. Iar o simulare de examen - 140.

Eli Nistor, reprezentant centru meditații: „Părinții își înscriu copiii din 2 motive, ca să vezi unde te situezi și ce să mai îmbunătățesti până la examen și 2, atmosfera. E exact ca la examen”.

În medie, o ședință de pregătire poate costa până la 150 de lei. Prețurile diferă în funcție de centru, dar și de felul în care sunt făcute lecțiile, în grup sau individual. În anunțurile de pe plarformele online, o ședință de pregătire la materiile de examen pleacă de la 70 de lei.

Și mai multe unversități fac meditații cu elevii care speră să le devină studenți. Sunt gratuite, dar online.

Corina Croitoru, angajat UBB: „Acolo unde cererea este foarte mare, spre exemplu la Matematică, apelăm adesea și la studenți. Avem elevi înscriși și din Vaslui, Suceava, din sudul țării”.

Potrivit celor mai recente date furnizate de ANAF, numărul profesorilor care își declară veniturile obținute din meditații este în creștere. Cei mai mulți sunt în Cluj și București.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult