Aproape 4.000 de ingineri au absolvit Universitatea Politehnică din București. Rector: "Toţi au oferte de muncă"
Your browser doesn't support HTML5 video.
Din toamnă, facultățile se pregătesc să reia cursurile în format fizic, iar în anul întâi sunt așteptați peste 5.000 de boboci.
Aplaudaţi de părinţi şi profesori, cei 87 de şefi de promoţie din cele 15 facultăţi ale Universităţii Politehnică au primit diploma de inginer, după patru ani de studiu, din care ultimul petrecut online.
Diana, studentă: “Am reuşit să ne organizăm, să ţinem pasul, dar a fost şi greu, că a venit dintr-odată şi nu eram pregătiţi. Este destul de ciudat că nu mai suntem obişnuiţi să ne vedem în grupuri aşa mari de oameni.”
Facultăţile recent încheiate de aceşti absolvenţi au format specialişti pentru ingineria aerospaţială, chimişti pentru industria farmaceutică şi alimentară, dar şi IT-isti, recrutaţi încă de pe băncile şcolii. Silviu a terminat cu media 10 Automatica şi Calculatoare şi de câteva luni lucrează în Dublin pentru cea mai mare companie americană de comerţ internaţional.
Silviu Năstăsescu, absolvent: “Este interesant cum acel loc este plin de oameni din toată lumea şi mă bucura chestia asta, pentru că nu mă simt exclus, sub nicio formă şi îmi dau seama că pot aplica foarte bine tot ce am învăţat în cadrul facultăţii.”
Mama lui Silviu: “Ne este şi nouă greu, că avem emoţii.” Reporter: “Ce este în inima mamei?” Mama lui Silviu: “Bucurie, fericire. Ce poate să fie când vezi copilul că e bun?”
Şi Vlad a terminat cu 10 facultatea de Automatică.
Vlad Lungu, absolvent: “Multă muncă, un sac mare de cunoştinţe în spate şi dorinţa de a mai face din nou acelaşi lucru.” Reporter: “Se obţine greu un 10?” Vlad Lungu, absolvent: “Depinde de materie şi pe cine întrebi. Să obţii 10 la toate, aia e greu!”
Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnică din București: “Sunt bucuros, toţi au oferte de muncă, lumea este în căutare, toate companiile, toată societatea caută cei mai buni oameni din România.”
În toamna, universităţile se pregătesc să reia cursurile față în faţă.