Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Absolvenții care au obținut media 10 la examenele naționale primesc bani de la stat. Ce sume vor fi acordate

Absolvenţii clasei a VIII-a care au obţinut media 10 la evaluarea naţionalăș;i absolvenţii de bacalaureat cu media 10 vor primi bani de la Ministerul Educației pentru rezultatele excepționale, arată o hotărâre aprobată de guvern.  

Este vorba de 74 de adolecenți de clasa a VIII-a care vor primi câte 2.000 de lei fiecare şi 80 de absolvenţi de bacalaureat care vor primi câte 5.000 de lei fiecare. Finanțarea este de 548.000 lei şi va fi alocată din bugetul Ministerului Educaţiei.

„Pentru a răsplăti şi încuraja performanţa şcolară, Guvernul a decis ca tinerii care au obţinut nota 10 la examenele de absolvire ale învăţământului gimnazial şi liceal în acest an să primească un stimulent financiar. Astfel, 74 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, care au obţinut media 10 la evaluarea naţională, în sesiunea 2024, vor primi câte 2000 de lei fiecare. De asemenea, 80 de absolvenţi de bacalaureat care au obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, vor primi câte 5000 de lei fiecare”, a anunţat Mihai Constantin, după şedinţa de guvern.

Lista beneficiarilor şi modalitatea de acordare a stimulentelor financiare vor fi aprobate ulterior, prin Ordin al Ministrului Educaţiei, a mai spus Constantin.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult