Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A început vânătoarea de studenți. Ce universitate le oferă pământ gratuit pentru a-i atrage

Your browser doesn't support HTML5 video.

Universitățile din România au început vânătoarea de studenți. Pentru că n-au mai putut să ajungă fizic la elevii de liceu, ca să le prezinte oferta educațională, multe facultăți caută metode alternative prin care să îi atragă pe tineri.

Unele le oferă pământ gratuit cât sunt studenți, unde pot face agricultură, iar altele promit burse consistente ori reduceri la evenimente culturale și în sălile de sport.

Ca să îi atragă pe noii studenți, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Timișoara le oferă, în perioada studiilor, o fâșie de pământ.

În plus, studenții vor fi ajutați și să își valorifice producția.

Alin Popescu, rector USAMVB Timișoara: ”De exemplu, dezvoltă o cultură de lavandă, o cultură de mentă, intenționează să tranforme această cultură în uleiuri pentru farmacie, noi îi ajutăm la partea de inputuri, tot ce înseamnă partea de teren, irigații, curent și partea de tratamente și, foarte important, know-how-ul care vine de la profesori, care se vor ocupa de ei”.

Studenții vor avea acces și la laboratoare unde să proceseze producția.

Citește și
Pandemia îi ține în țară pe studenții care voiau să studieze în Europa. ”Poate vom redescoperi și școala”
Pandemia îi ține în țară pe studenții care voiau să studieze în Europa. "Poate vom redescoperi și școala”

Isidora Radulov, prorector USAMVB Timișoara: ”Pot efectua tot felul de analize, de la trasabilitatea lanțului alimentar, la valoarea nutrițională, la determinarea produselor agro-alimentare, inclusiv analize de sol, inclusiv de apă”.

Pentru anul universitar următor, Universitatea de Științe Agricole din Timișoara scoate la concurs 650 de locuri la buget și 350 cu taxă.

Reduceri de 70% la evenimentele din oraș

 

Alte școli le promit tinerilor, ca să îi atragă, burse care pot ajunge până la 2.000 de lei.

Este și cazul Politehnicii din Timișoara unde viitorii studenți primesc și reduceri de până la 70 % la evenimentele din oraș ori acces în locurile în care pot să facă sport.

Florin Drăgan, rector Universitatea Politehnica Timișoara: ”Avem o continuă legătură cu instituțiile de cultură și au reduceri substanțiale la diverse evenimente. Avem și terenuri de tenis, avem și partea de piste de alergare”.

Tot aici, studenții pot folosi gratuit programe de editare și primesc fară niciun fel de taxă găzduire pentru paginile de internet pe care le creează.

Alexandru Iliescu, student Universitatea Politehnica Timișoara: ”O licență originală pentru un sistem de operare ajunge și la 5-600 de lei, plus că după aceea mai ai nevoie de diferite programe. Există un studentpack pe care îl poți accesa cu emailul pe care îl ai de la universitate”.

Pentru că anul acesta reprezentanții universităților nu au mai putut merge în licee facultățile au dezvoltat platforme pe internet unde își prezintă oferta.

Altele folosesc programe de mesagerie unde le trimit tinerilor informațiile de care au nevoie pentru admitere.

Andreea Mogoș, prodecan FSPAC Cluj-Napoca: ”Cei care doresc să obțină informații despre admitere și-au dat numărul de telefon și dacă au în mod special opțiuni pentru anumite specializări, ei pot primi în mod targetat informații despre acea specializare sau, dacă nu, în general, pentru admitere”.

La Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Cluj-Napoca înscrierile încep pe 9 iulie.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult