Modifica setarile cookie
Toate categoriile

10 pe loc la Academia de Poliţie în ciuda scandalului. De ce vrea o tânără să ajungă agent

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mii de tineri se luptă zilele acestea pentru un loc de student la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza. Mulți visează la o slujbă stabilă și o uniformă de polițist, care să le aducă și respect.

Peste două mii de tineri şi părinţii lor s-au aşezat la coada din fata Academiei de Poliţie cu speranţe mari. Vor să prindă unul din cele 290 de locuri de viitori poliţişti. Pe mulţi îi încânta salariul stabil şi sporurile pe care le vor putea primi după ce înaintează în grad.

Pentru alţii, meseria de poliţist este o moştenire de familie. "Unchiul meu a fost în acest domeniu. Acum şi verişorul meu este şi vreau să îi calc pe urme”, spune o tânără.

Sunt şi tineri că şi-ar dori să schimbe imaginea poliţiei. "Consider că Poliţia Română are nevoie de oameni mai deschişi, să fie mai apropiaţi de oameni”, declară un tânăr.

Unii părinţi au venit cu rezerve, după scandalul plagiatelor care a zguduit Academia de Poliţie, scandal în urma căruia rector şi protectorul au fost plasaţi de procurorii DNA sub control judiciar.

Citește și
academia de politie
Anunțul MAI despre locurile disponibile la Academia de Poliție și Școlile de Agenți și Subofițeri

"Aici e un semn de întrebare, am văzut ce s-a întâmplat cu restorul şi cu prorectorul”, spune un părinte

Reprezentanţii Academiei de Poliţie se aşteaptă să aibă anul aceasta 10 candidaţi înscrişi pe un loc. Numărul lor este însă secerat rapid la proba sportivă, unde de obieci în fiecare an sunt picaţi jumătate dintre candidaţi.

Ministerul de Interne a anunţat că a modificat structura probei sportive de anul viitor, după ce a analizat ultimele situaţii întâlnite de poliţişti pe teren. Oficialii vor să se asigure în acest fel ca studenţii au abilităţi pentru a putea să mânuiască armele.

Până atunci, vom asista la o altă premieră. Anul aceasta, şi fetele se vor putea înscrie la Academie pentru a deveni pompieri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult