Donează pentru linia întâi: 11 mil. de lei strânși pentru medicii și personalul medical care luptă cu coronavirusul
Galerie foto
Acum, cei mai importanți oameni, care le alină suferința și îi ajută să învingă boala, sunt medicii și personalul medical din fiecare spital din România. Oameni care se tem și ei pentru viețile lor, dar care și-au lăsat familiile acasă și stau zeci de ore în spitale pentru a-i ajuta pe alții.
Iar românii s-au solidarizat pentru a-i ajuta pe ei. Pentru a veni în sprijinul pacienților infectați cu COVID-19 și a personalului medical care îi îngrijește, patru companii din România au lansat o acțiune caritabilă online și, în scurt timp, numeroase alte companii, dar și oameni de rând, s-au unit în acest efort comun.
Este vorba despre platforma “Donează pentru linia întâi”, o inițiativă lansată la începutul lunii, de Banca Transilvania, Mobexpert, Bitdefender și eMAG, și care a adus deja împreună 1.700 de companii și peste 26.000 de persoane fizice. Suma donațiilor realizate până în prezent prin platformă a ajuns la 11 milioane de lei.
Milioane de măști de protecție și două ventilatoare, cumpărate din donații
Din fondurile strânse pe platformă, sunt achiziționate materialele și aparatura necesară în spitale, dar și pentru medicii de familie, polițiștii, jandarmii și militarii aflați în linia întâi, pe baza necesarului furnizat de către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), în coordonare cu Ministerul Sănătății. Ulterior, materialele sunt distribuite acolo unde este cea mai mare nevoie prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).
Până acum, prin program au fost direcționate peste 5 milioane de măști de protecție cu trei pliuri către medici de familie, polițiști, jandarmi și militari. De asemenea, 350.000 de măști N95 (FFP2), cu grad ridicat de protecție au fost donate medicilor din spitale.
Totodată, două ventilatoare de înaltă performanță Mindray SV600 achiziționate prin intermediul platformei “Donează pentru linia întâi” au ajuns la Spitalul Județean Suceava și la Spitalul Clinic Victor Babeș din București, sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență.
Cele mai multe donații raportate la numărul de locuitori au venit din Florești, Chiajna, Voluntari, Bragadiru, București. Până la acest moment, localitățile care au contribuit cel mai mult prin donații sunt București, Cluj-Napoca, Iași, Ploiești și Brașov.
În continuare este nevoie de donații pentru a-i proteja pe cei din linia întâi care au grijă de noi. Sumele cu care persoanele juridice contribuie la campania de strângere de fonduri pot fi deductibile, total sau parțial, potrivit legilor in vigoare.
Toți cei care doresc sa contribuie, persoane fizice sau companii, o pot face donând online pe https://www.emag.ro/doneaza, unde poate fi urmărită situația în timp real a donațiilor și statisticile.
De asemenea, sume de bani pot fi depuse direct în contul RO17BTRL0000SIEUDONEZRON.