Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Ne bucurăm de zăpadă”. În ciuda căldurii, turiștii încă schiază pe pârtiile din România. Cât costă accesul pentru o zi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Chiar dacă primăvara a ajuns în multe locuri din țară, la munte încă se schiază. Sunt ultimele două zile de vacanță pentru elevii din 26 de județe. În multe stațiuni, aproape toate camerele sunt ocupate.  

În Poiana Brașov, cei mici aproape că nu s-au dezlipit pe pârtie. Fetiță: „Mi-am luat un instructor și am învățat să schiez. Pe pârtia mare, a fost super frumos”.

Bărbat: „Am venit cu copiii la schi, încercăm să valorificăm tot timpul, ne bucurăm de zăpadă". La peste 1.700 de metri altitudine, în Masivul Postăvarul au fost 9 grade. Căldura a mai înmuiat zăpada, dar stratul măsoară 30 de centimetri. Bărbat: „Zăpada este un pic moale, dar vremea este superbă, nu bate vântul, nu este coadă. O să stau până se închide pârtia". Alți au profitat de priveliște și au făcut ședințe foto. Bărbat: „Câteva fotografii, să păstrăm amintirea de anul ăsta. Avem ce alege, am pus și câteva story-uri". La hotelurile din Poiană, turiștii au sunat pentru rezervări cu aproximativ patru luni înainte. La un hotel de patru stele, o cameră dublă ajunge pe noapte la aproape 650 de lei, iar prețul include micul dejun și accesul la spa. Gabriel Roșca, manager hotel: „Ne bucurăm pentru că începe o a doua serie de vacanță. Se anunță un grad de ocupare de 100%”.

Și în stațiunea Păltiniș încă se schiază

Sorin Bozdoc, instructor de schi: „O lună jumătate mai avem de acum încolo până-n 15 martie. Cu siguranță o să avem zăpadă la fel de bună".

Citește și
ski
A început sezonul taberelor de ski pentru copii: zăpadă, distracție și aventură. Cât costă un astfel de sejur

Sunt și mulți copii pe pârtie. Doi frați sunt puțîn trișți pentru că se termina vacanta. Fetiță: „A fost super frumoasă, pentru că am schiat, am mers cu telescaunul și ne-am jucat prin zăpadă”.

Reporter: De școală ți-e dor?

Fetiță: „Nu, nu mi-e dor. Pentru că mă trezesc prea de dimineață". Băiat: „Aș dori să mai stau aici. Dar, na, nu se mai poate, că încep școala și grădi". Prețurile sunt cele de vârf de sezon, permisul pentru o zi pe pârtii costă pentru un adult 155 de lei, iar pentru un copil 120 de lei. O oră de schi în compania unui instructor costă 150 de lei. De luni, elevii din alte 14 județe din țară vor intra în vacanță.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult