Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Inspectorul dracilor” la târgul din Baia Mare. E „cel mai înalt rang”

Your browser doesn't support HTML5 video.

A fost târg de bunătăți în centrul orașului Baia Mare. Prăjiturile de casă, dulceața din flori de bujor și siropul de aronia au făcut furori în rândul vizitatorilor.

Producători și meșteri populari din Maramureș au scos la vânzare bucate tradiționale, dar și lucrări artizanale. De la târg nu au lipsit costumele tradiționale sau lucrările de artă ce promovează Maramureșul istoric.

Cu ocazia sărbătoririi Sfinților Constantin și Elena, în Baia Mare, a avut loc, timp de două zile, târgul "Bun de Maramureș", unde au putut fi degustate și cumpărate tot felul de bunătăți.

Clientă: „Îmi plac produsele tradiţionale românești și știu cum sunt făcute, domnii ne explică ce conțin."

Maria Semcovici Roșca, producător: „Venim de la Bârsana cu produse naturale, siropuri, dulcețuri, murături, toate sunt făcute de noi ca pe vremuri."

Citește și
anaf fisc
Inspector anti-fraudă prins în timp ce primea 5.000 de euro șpagă, condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare

Cristian are 18 de ani și confecționează măști populare pe care le vinde la târguri de profil.

Cristian Cadar, meșter: „Pe masca asta am lucrat undeva la două zile, e o mască de drac, de inspectorul dracilor, cel mai înalt rang. Măștile se folosesc de Crăciun, au rolul de a alunga spiritele rele. Am în mai multe țări date, au ajuns în Italia, Spania.”

Vizitatorii au fost impresionați de iscusința meșterilor populari, care reușesc să scoată adevărate opere de artă din atelierele lor.

Liliana Ghilvacs, meșter popular: „Ne-am prezentat azi cu ceramică tradițională, pictură în relief de Valea Izei, Baia Sprie şi Târgu Lăpuș. E o muncă foarte grea, dar apreciază munca, că nu vor produse în serie."

De la târg au putut fi cumpărate și haine populare, sculpturi, obiecte tradiționale, dar și cosmetice naturale.

Ovidiu Bandrea, producător: „Este un produs ideal. Un săpunel 100% natural din lapte de măgăriță și cu miere. Este un săpun hidratant.”

Târgul „Bun de Maramureș" a ajuns la cea de-a X-a ediție și a fost organizat de Consiliul Județean, în colaborare cu Muzeul de Etnografie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult