Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ziaristul pe care Ion Iliescu l-a făcut ”Măi, animalule!” a murit răpus de Covid-19. A fost înmormântat chiar de ziua lui

Ziaristul constănțean Paul Pârvu, cel căruia Ion Iliescu i s-a adresat cu apelativul ”Măi, animalule”, a murit din cauza Covid-19. Jurnalistul a fost înmormântat pe cheltuiala Primăriei Agigea, chiar în ziua în care ar fi împlinit 61 de ani.  

Jurnalistul Paul Pârvu a murit pe 30 ianuarie, în urma unui AVC suferit pe patul de spital, unde era internat de mai multe săptămâni, cu o formă gravă de Covid-19.

A fost înmormântat pe 31 ianuarie, într-un cavou pus la dispoziție de Primăria Agigea, chiar de ziua lui. Ar fi împlinit 61 de ani.

Paul Pârvu este ziaristul căruia Ion Iliescu i s-a adresat cu exprimarea devenită celebră- ”Măi, animalcule!”.

Se întâmpla pe 15 august 1992, de Ziua Marinei. Paul lucra atunci la ziarul Telegraf, unde era coleg cu Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și Sorin Strutinsly, cei care aveau să conducă ulterior destinele Constanței.

Citește și
Ion Iliescu împlinește 91 de ani. Fotografii istorice cu fostul președinte al României
Ion Iliescu ar putea fi anchetat penal în legătură cu moartea a patru persoane în timpul Mineriadei din iunie '90

Paul Pârvu a rămas un ziarist dedicat și un om simplu până în ultimele sale zile, în timp ce Mazăre și Constantinescu aveau să ajungă importanți lideri PSD și oameni de afaceri, în prezent după gratii pentru faptele de corupție săvârșite în mandatele lor de primar, respectiv președinte de consiliu județean.

Cristian Pațurcă i-a dedicat o melodie, ”Măi, animalule”

În 1992, Ion Iliescu se afla în vizită la Constanța, iar Paul Pârvu l-a întrebat dacă se simte vinovat pentru morții de la Revoluție și dacă este criminal.

Iliescu și-a ieșit din fire și s-a întors către ziarist, strigându-i: ”Măi, animalule! De ce strigi așa, băi, animalule?”. După ieșirea nervoasă, extrem de rară, a lui Iliescu, a fost nevoie de intervenția SPP-ului pentru a-l îndepărta pe ziarist.

Cristian Pațurcă i-a compus și o melodie intitulată „Măi, animalule”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult