Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de mii de credincioși la Mănăstirea Nicula. Oamenii au dat ocol lăcașului de cult în genunchi și pe coate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este zi de mare sărbătoare marți, în toată țara, de hramul Adormirii Maicii Domnului. La Mănăstirea Nicula, din județul Cluj, zeci de mii de suflete s-au adunat, iar curtea lăcașului de cult a devenit neîncăpătoare.

Pentru cei mai mulți, liniștea sufletească a venit după ce au rezistat și au făcut noapte albă pe dealul de lângă mănăstire.

Cu puțin timp înainte de miezul nopții, credincioșii veniți din toată țara au înconjurat Mănăstirea Nicula, alături de preoții care purtau pe brațe Icoana Maicii Domnului, considerată făcătoare de minuni. Și luni seară oamenii au dat ocol lăcașului de cult în genunchi și sprijiniți pe coate. Femeie: „Din Timisoara am venit. Locul acesta e special, venim pentru mulțimea asta de oameni care se bucură împreună, care cântă…" Unii au filmat momentele și pentru cei de acasă. Femeie: „Să vadă și cei de acasă. Ne rugăm pentru veselie, pentru bucurie." Încă de la răsărit, oamenii au început să-și strângă din corturi pentru a face loc celor care ajuns marți dimneață special pentru liturghie, săvârșită de un sobor de preoți și arhierei în frunte cu mitropolitul Clujului. Voluntarii au distribuit mii de portii de mâncare de post: sarmale și cozonac. Abia după prânz pelerinii s-au pornit cu bagajele spre casele lor. Deși nu au fost incidente majore iar sute de jandarmi au avut grijă ca toată lumea să fie în siguranță, la corturile de prim-ajutor au ajuns aproape două sute de oameni. Din cauza cădurii, ori deshindratați, cei mai mulți au primit îngrijiri pe loc și astfel și-au revenit. Femeie: „M-am oprit să ascult clopotele. Că atât de frumoase clopote ca aici nu există.” Bărbat: „E cam greu bagajul… Pături, haine, de toate…” La predica din cadrul slujbei de marți, Mitropolitul Clujului i-a îndemnat pe oameni să plece spre case cu gândul la minunile săvârșite de Fecioara Maria, să fie fericiți pentru osteneala lor și să nu rămână indiferenți față de ceilalți.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult