„E mai bine să bei o bere în plus decât una în minus. Scapi și de foame”. Ce efecte are consumul acestei băuturi
Your browser doesn't support HTML5 video.
Printre explicații ar fi și modificarea structurii demografice a țării. Cu siguranță numeroșii imigranți din state musulmane nu preferă berea.
Localnic: „Nu-mi place gustul berii”.
Localnic: „Noi preferăm vinul”.
Localnic: „Nu trebuie să consum alcool atunci când socializez”.
În ultimele trei decenii, consumul de bere a scăzut în Germania, de la 130 de litri pe an, pe cap de locuitor, la 82. În aceste condiții, tot mai multe fabrici - unele cu o istorie de veacuri - se văd nevoite să-și închidă porțile.
Lothar Ebbertz, Bavarian Brewers' Association: „Aici o fabrică de bere cu o vechime de 400 de ani s-a închis, alta veche de 600 de ani s-a închis. Ce se întâmplă e dureros. Micii producători de bere artizanală care au apărut în ultimii ani nu pot compensa pentru această pierdere în materie de cultură și tradiție a berii. Cade în sarcina germanilor să bea bere ca să salveze cât mai mulți producători”.
Asta nu înseamnă totuși că toți germanii s-au lepădat de plăcerea unei halbe înspumate.
Localnic: „Prospețimea gustului este extraordinară și savoarea hameiului. O ador”.
În contextul inflației cu care și Germania se confruntă, materia primă folosită pentru producția de bere s-a scumpit constant. Așadar, în trei ani, prețul licorii a crescut cu aproape 20 de procente.
Lorenz Stiftl, hangiu la cârciuma "Zum Stiftl" din Marienplatz: „E întotdeauna mai bine să bei o bere în plus decât una în minus. În cazul acesta scapi și de foame. Din acest motiv, berea e foarte, foarte importantă, chiar și cea fără alcool”.