Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Aștept această zi de 3 ani”. Nuntă în masă în Afganistan pentru cuplurile care nu au bani pentru o ceremonie tradițională

O ceremonie de nuntă în masă la care au participat 50 de cupluri a avut loc în Afganistan. Cuplurile cu venituri reduse încearcă să evite cheltuielile foarte mari pe care le presupune o nuntă tradițională, relatează BBC.

Zilele trecute, 100 de îndrăgostiți s-au căsătorit în capitala Kabul, în cadrul unei nunți în masă. Evenimentul a fost pregătit de o organizație caritabilă care le-a oferit tinerilor căsătoriți și câteva bunuri, printre care un covor și aparate de uz casnic, pentru a-și începe viața de familie. În cadrul ceremoniilor au fost citite recitări din Coran, în timp ce dansul și muzica sunt interzise de conducătorii talibani ai țării de când au revenit la putere, în august 2021.

Mirii au fost apoi duși în mașini ”împodobite” cu panglici verzi și trandafiri roșii din plastic sub formă de inimioare.

Roohullah Rezayi, în vârstă de 18 ani, a dezvăluit agenției de presă AFP că nu și-ar fi putut permite să organizeze o nuntă pe cont propriu.

„O nuntă tradițională ne-ar fi costat cel puțin 200.000-250.000 de afgani (2.500-3.200 de euro), dar de data aceasta va fi între 10.000 și 15.000 de afgani. Am invitat 35 de persoane din cele două familii ale noastre, altfel ar fi fost între 300 și 400”, a declarat tânărul, care câștigă 350 de afgani pe zi făcând diverse munci, potrivit agenției citate.

Citește și
nunta smiley gina
Vedete din România care s-au căsătorit în 2023. Nunțile anului în imagini | GALERIE FOTO

„Aștept această zi de trei ani. Abia aștept să o văd”, a spus Samiullah Zamani, un fermier de 23 de ani din Kabul.

La ceremonii a fost prezent și un oficial de la ministerul pentru promovarea virtuții și prevenirea viciilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult