Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Yogy, cel mai bătrân urs brun din România, a murit

Yogy, un urs brun de 43 de ani, a murit luni dimineață la Sanctuarul Libearty din Zărnești, potrivit Asociației „Milioane de prieteni” Brașov.  

Ursul era considerat cel mai în vârstă exemplar din România și probabil al doilea cel mai în vârstă din lume.

Yogy a stat mai mult de 30 de ani la Grădina Zoologică din municipiul de la râul Cibin, iar după a fost dus la Sanctuarul Libearty din Sibiu.

„Salvat după 30 de ani de captivitate la Zoo Sibiu, Yogy ne-a uimit mereu cu pofta lui de viață și curiozitatea de-a cunoaște fiecare petec de pământ din pădurea Sanctuarului AMP Libearty. Din păcate, la începutul verii trecute, semnele bătrâneții s-au făcut simțite. A început să meargă greu, să se ridice cu dificultate, așa că a fost retras într-un țarc mai mic unde starea de sănătate i-a putut fi monitorizată cu atenție. În ultima perioadă avea mai mereu nevoie de calmante de durere”, au transmis reprezentanții sanctuarului.

Sanctuarul Libearty din Zărnești a fost înființat în anul 2005 și a fost deschis publicului în 2008. Acesta se întinde pe o suprafață de 69 de hectare de pădure și este singura rezervație de urși bruni din România.

Citește și
ursi bucegi
De ce se scarpină urșii de copaci. Mai multe exemplare au fost filmate în Bucegi. VIDEO

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult