Modifica setarile cookie
Toate categoriile

WhatsApp a redus limita de vârstă a folosirii aplicației la 13 ani. ONG: Profitul e mai presus de protejarea copiilor

Compania Meta a redus vârsta minimă pentru utilizatorii WhatsApp de la 16 la 13 ani în Marea Britanie și în Uniunea Europeană (UE). Decizia a fost criticată dur de militanții pentru siguranța copiilor.  

Modificarea a fost anunțată în februarie și a intrat în vigoare miercuri. ONG-ul „Smartphone Free Childhood" a declarat că această măsură „se opune cererii tot mai mari pentru ca marile companii de tehnologie să facă mai mult pentru a ne proteja copiii", potrivit The Guardian.

„Permiterea oficială ca oricine cu vârsta peste 12 ani să poate să utilizeze platforma transmite mesajul că este sigură de folosit de către ei. Cu toate acestea, profesorii, părinții și experții spun altceva. Suntem presați să acceptăm faptul că marile companii de tehnologie pun profitul mai presus de protejarea copiilor noștri”, a spus gruparea.

WhatsApp a precizat că modificarea a adus limita de vârstă în conformitate cu cea din majoritatea țărilor și că au fost instituite măsuri de protecție.

Citește și
WhatsApp
Schimbarea introdusă de WhatsApp: utilizatorii nu mai pot folosi funcția de print screen în anumite cazuri

Directorul pentru strategia de siguranță online al Ofcom, Mark Bunting, a declarat că autoritatea de reglementare nu va ezita să amendeze companiile de social media care nu respectă instrucțiunile sale, odată ce va avea puterea de a face acest lucru.

El a declarat pentru emisiunea Today de la BBC Radio 4 că Ofcom redactează coduri de bune practici pentru aplicarea siguranței online. „Astfel, atunci când puterile noastre vor intra în vigoare anul viitor, vom putea să le cerem socoteală pentru eficiența a ceea ce fac. Dacă nu efectuează acești pași în acel moment, și nu ne pot demonstra că iau măsuri alternative care sunt eficiente pentru a menține copiii în siguranță, atunci vom putea investiga. Avem puterea să îi direcționăm să facă schimbări, dacă credem că este necesar să le facă. Dacă nu respectă aceste instrucțiuni, avem competențe de a percepe amenzi – și nu vom ezita să facem asta – dacă nu există altă modalitate de a aduce schimbarea care credem că este necesară.”, a spus el.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult