Răsfăț pentru cei care au vrut să cunoască un altfel de București. Târgul în care oamenii i-au primit pe vizitatori în case
Your browser doesn't support HTML5 video.
Iar în zona Iancului, oamenii s-au relaxat la festivalul „Bărbați pe Mătăsari”.
Curioși să descopere „Bazarul de Cotroceni”, sute de bucureșteni au luat la pas cartierul unde locuitorii și micile afaceri din zonă și-au deschis curțile pentru oaspeți. Într-o astfel de încăpere a fost un du-te vino.
Ioana Popa, artist: „Avem de la vintage, la haine noi, la bijuterii la absolut tot ce putem, la lumânări. Este un pic despre altceva decât alte evenimente din București. Istorie, artă, cultură, chestii care se fac manual”.
Tânără: „Am văzut tot felul de activități pentru copii, haine scoase de oameni în stradă, obiecte bijuterii, chiar mi-am aciziționat și un lănțișor”.
Într-o altă curte am găsit un atelier de fier forjat.
Fetiță: „Am învățat că pe vremuri era super tare să fii fierar”.
Adrien Corbin, fierar: „Aici avem atelier de demonstrații de fierării și inițiații pentru cine vrea să încerce să facă un cui”.
Povești și activități pentru vizitatori au fost însă la tot pasul.
Fetiță: „Mai în spate era un copac pe care puteai să scrii mesaje, asta mi s-a părut o idee foarte tare”. Evenimentul este menit și să apropie oamenii și să spună povestea caselor încărcate de istorie din Cotroceni. De pildă, această locuință a rămas în familie de aproape 100 de ani.
Haine, bijuterii artizanale și cărți, la ”Bărbați pe Mătăsari”Șerban Sturdza, arhitect: „Aici a fost o colecție de artă care se chema colecția de artă Frătineanu. Cu lucruri foarte importante de diverse facturi, de la ceramică românească și țăsături țărănești până la stampe japoneze și singurul tablou al Van Gogh. Timp de vreo 20 de ani în faze succesive a trebuit să dea către stat diverse obiecte”.
Ne mutăm acum în altă parte frumoasă a Capitalei, în zona Iancului, unde a fost organizat festivalul „Bărbați pe Mătăsari”. Vizitatorii au găsit haine și bijuterii artizanale ori cărți.
Florin Preda, antreprenor: „Totul este lucrat manual, coliere reglabile, biluțe din ceramică, avem brățări de toate felurile și toate modelele”.
Din Târgul Mureș, un bărbat a venit pe Mătăsari cu sculpturi în lemn.
Emil Mileșan, antreprenor: „E un eveniment care se potrivește, e genul de lume care se potrivește cu ce facem noi și oameni care apreciză munca manuală”.
Tânără: „Este un plus faptul că nu le găsim în alte locuri decât la festivaluri de genul și lumea lucrează foarte mult la ele”.
Și pentru cei mai pofticioși au fost și camionete cu înghețată și diferite feluri de mâncare.