Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vremea rece a relansat sezonul de schi. Pârtiile din Poiana Brașov și Valea Prahovei au fost luate cu asalt de turiști

Your browser doesn't support HTML5 video.

După zile calde de primăvară, vremea rece a relansat sezonul de schi. Un val de ninsori a adus din nou zăpadă și bucurie pe pârtiile din Poiana Brașov și Valea Prahovei.

Deocamdată, se poate schia doar pe pârtiile de la altitudine, dar weekendul abia a început. În masivul Postăvaru s-a așternut un strat nou de zăpadă de 50 de centimetri. Imaginile i-au convins pe mulți iubitori ai sporturilor de iarnă să dea o fugă la munte. Turistă: „Am urmărit pe camere să vad cum e zăpada, cum e atmosfera și ieri mi-am făcut cerere de concediu și azi sunt la schi!" Turistă: „Ne place zăpada. Sincer, mi-am luat liber de la lucru să dau câteva ture." Turistă: „Cel de sus ne iubește, cred, și ne-a dat zăpadă!” În plus, cei care au venit s-au bucurat de pârtii libere, fără aglomerație. Turistă: „Peste weekend ne gândim să mergem și la Sinaia, că și acolo e multă zăpadă." Și copiii se bucură de acest cadou nesperat.

Mihai Biolan, instructor de schi: „Zăpada este foarte bună! Să mergeți încet, cu prudență, pentru că este și ceață și nu se vede foarte bine. Le-am dat mesaje, i-am anunțat. A nins în Postăvaru. Nimeni nu crede că e atâta zăpadă, a trebuit să fac poze, filmulețe." Chiar dacă a nins mult, în Poiana Brașov se schiază doar pe pârtiile din partea superioară a masivului Postăvaru. Jos, pe pârtiile de începători, stratul de zăpadă nu este la fel de consistent. La Sinaia, la cota 2000, se schiază pe 5 pârtii din golul alpin: pe Variantă, Valea Soarelui 1 și 2 și Lăptici 1 și 2. Schior: „Două ore cu soare, restul ceață. Să sperăm că se va mai schia și săptămâna viitoare.” Snowboarder: „Am avut de toate ziua asta și puțină zăpadă, a fost super.” Pe Valea Prahovei, prețurile pentru cazare sunt mai mici cu aproape 15% decât în sezon. În schimb, la telegondolă și skipass au rămas aceleași.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult