Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vreme caldă la munte și pe litoral. Cât pot cheltui turiștii pentru a se distra. „O tequilla la 7.800 de lei”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Urmează un sfârșit de săptămână nefiresc de cald, dar chiar și așa, în stațiunile de la munte, încă mai găsiți zăpadă pe pârtiile de la altitudine.  

Acolo unde nu mai este zăpadă, distracția va fi suplinită de petreceri în aer liber și în cluburi. La malul mării, va fi primăvară, așa că se vor deschide multe restaurante și terase.

În Masivul Postăvaru stratul de 30 de centimetri de zăpadă rezistă cu greu la 6 grade Celsius, cât arătau termometrele la prânz. Turist: „Stăm la soare și ne bucurăm de ultima zăpadă din anul acesta. Ne încărcăm de energie pozitivă.” Meteorologii au anunțat că temperaturile maxime, la munte, ar putea ajunge la 10 grade Celsius. Chiar și așa, se va putea schia pe toate pârtiile de la peste 1.000 de metri altitudine. Turist: „Mă bucur că am ajuns să schiez un pic.” Seara, distracția se mută în cluburi. Într-un local din Poiana Brașov sunt așteptați peste 300 de invitați. Bianca Socol, șef recepție: „Biletul de intrare a fost 100 de lei. Avem băuturi pentru toate buzunarele, dar și pentru gusturi exclusiviste, spre exemplu o tequilla la 7.800 de lei”. Cinci DJ vor face atmosferă și într-o sală de evenimente din Brașov unde sunt așteptate 1.600 de persoane. Biletul de intrare costă 100 de lei, 25 de lei este un cocktail, iar cea mai scumpă șampanie ajunge la 1.400 de lei. Pe litoral, în Mamaia și la Eforie, sunt deschise doar câteva hoteluri care oferă SPA și piscine acoperite. Dana Putină, reprezentant complex turistic: „Tarifele încep de la 1.950 de lei pentru o cameră cu doi adulți cazare cu mic dejun acces la centrul spa, terapii și cină festivă.” Multe dintre cafenelele și restaurantele din centrul istoric și din Portul Tomis se vor deschide tocmai pentru că este cald. Gazdele abia așteaptă comenzile clienților.

Claudiu Caranfil, ospătar: „Noi excelăm cu produse din fructe de mare, pește și în special foarte multă lume vine pentru borșul de pește.” Cei care și-au amenajat terasele au luat în calcul și aerul răcoros care se lasă seara la malul mării. Meteorologii spun că în acest weekend vom avea peste zi 18 grade Celsius iar apa mării vă depăși 11 grade.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult