Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Viespi monstruoase terorizează statul Alabama. Cuiburile ating și 3 metri

Statul Alabama se confruntă cu o invazie mai puțin obișnuită, dar periculoasă. Mii de viespi și-au construit cuiburi uriașe, iar autoritățile au emis o alertă împotriva acestor insecte.

 

În 2006, o colonie de 15.000 de viespi, colonie de dimensiunile unui Volkswagen Beetle, a terorizat statul Alabama, iar entomologul american Charles Ray a avertizat că acest fenomen s-ar putea repeta și în 2019, scrie CNN.

Predicția sa s-a adeverit: „Aceste cuiburi perene pot ajunge la dimensiuni de câțiva metri și pot fi populate de mii de astfel de insecte. Le-am găsit în mașini, atașate de terasele caselor, în saltele aruncate la gunoi, în locuri unde nu te-ai aștepta să dai peste viespi”, a declarat Ray.

Citește și
viespi, copii, atac, parc
18 copii, atacați de un roi de viespi într-un parc din Bârlad. Localnicii dau vina pe autorități

De regulă, viespile își fac cuib în pământ, cu aproximativ 4.000 – 5.000 de insecte care nu supraviețuiesc pe timpul iernii. Reginele lor zboară, apoi, formând alte colonii.

Însă, cercetătorii cred că iernile blânde și mâncarea din abundență le ajută să supraviețuiască și să se înmulțească într-un ritm alarmant.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult