Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. ”Omul Paianjen francez”, în vârstă de 62 de ani, a escaladat un zgârie-nori din Paris, fără coardă sau altă asigurare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Alain Robert, un celebru alpinist liber cunoscut și sub numele de "Omul Paianjen francez", a escaladat sâmbătă un zgârie-nori în cartierul de afaceri La Défense din Paris. 

Robert a avut nevoie de mai mult de o oră pentru a urca turnul Total de 187 de metri, o clădire pe care a escaladat-o deja de zeci de ori.

Începând cu anii 1990, bărbatul în vârstă de 62 de ani și-a făcut o reputație din numeroasele sale cascadorii urbane, realizate fără coardă sau echipament de asigurare.

"Așa numesc eu drumul meu în viață", le-a spus el jurnaliștilor, potrivit Associated Press. "Se spune că pasiunea este efemeră. Eu nu cred că este pasiune. Am nevoie de ea, atâta tot", a adăugat el.

Printre cele mai faimoase ascensiuni în solo liber ale sale se numără Turnul Eiffel (1996), Taipei 101 din Taiwan (2004), Turnurile Gemene) și Petronas din Kuala Lumpur (1997, 2007, 2009).

Citește și
boxofffice
„Omul Păianjen”, aproape de un loc pe podium în topul celor mai profitabile filme din toate timpurile

De data aceasta, el a fost însoțit de Sébastien Bouin, 31 de ani.

Alpinistul francez de top a declarat că aceasta a fost prima sa ascensiune pe o clădire liberă.

"Alain este un pic o legendă", a spus el. "Are de două ori vârsta mea, așa că atunci când am început să escaladez, auzisem despre Alain și despre faptul că făcea solo-uri libere. Dar solo-ul îmi era foarte străin. Este un pic înfricoșător", a adăugat el.

După ce au ajuns în vârf, ambii alpiniști au fost arestați pentru scurt timp de poliție, înainte de a fi eliberați rapid.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult