Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO Creatură multicoloră rar întâlnită, văzută în premieră în Marea Britanie. Modul inedit în care se hrănește

Un melc de mare rar, multicolor, a fost observat pentru prima data in apele Marii Britanii, Cercetătorii au catalogat descoperirea ca fiind „incredibilă”,

Babakina anadoni, o specie extrem de rară de melci de mare, a fost găsită de un scafandru în largul coastei Insulelor Scilly pe 28 iulie,  informează The Lad Bible.

Melcul a fost văzut doar de câteva ori de-a lungul coastei de vest a Spaniei și în alte părți din Atlantic, potrivit autorităților de mediu din Cornwall și Insulele Scilly. Cu toate acestea, până acum, nu a fost găsit niciodată în apele Regatului Unit.

„Am fost extrem de încântați să auzim despre descoperirea acestui melc colorat – o specie despre care credem că nu a fost niciodată înregistrată în Marea Britanie înainte. Înregistrări ca aceasta de la scafandrii noștri sunt vitale pentru a ne ajuta să înțelegem și să ne protejăm mai bine mările”, a declarat Matt Slater, ofițer pentru conservarea marinei la Cornwall Wildlife Trust și coordonator al programului Seasearch pentru Cornwall și Insulele Scilly.

Citește și
mumie
Descoperire macabră în podul casei unui medic din Marea Britanie

Găsită în mod normal în marea caldă, Babakina anadoni se hrănește cu celule țepoase de la hidroizi, animale mici înrudite cu meduze și, de asemenea, are receptori roșii cunoscuți sub numele de „rinofori” pentru a simți împrejurimile.

Intestinul melcului se poate extinde în fiecare dintre membre, care sunt structuri asemănătoare degetelor în care procesează alimentele.

„Este incredibil că nu se înțepă singuri atunci când procesează celulele înțepătoare”, a declarat Mark Slater.

Creatura colorată, lungă de 2 cm, a fost văzută de voluntarul Seasearch, Allen Murray, în timpul Săptămânii Naționale Marine a Wildlife Trust, care a recunoscut că nu a cunoscut de fapt specia inițial.

Vorbind pentru The Mail, el și-a amintit: „Știam doar că nu era ceva pe care l-am văzut sau pe care l-am recunoscut înainte. Cineva din grup și-a amintit vag că a văzut ceva asemănător într-un grup de discuții de pe Facebook, a făcut câteva cercetări și a identificat-o ca Babakina.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult