Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vacanțele în Grecia scad în popularitate în rândul românilor. Țara preferată pentru prețuri și servicii mai bune

Your browser doesn't support HTML5 video.

Numărul românilor care au ales Turcia drept destinație de vacanță a crescut cu 20% față de anul trecut. Aproape o jumătate de milion de români au petrecut deja un sejur acolo, anunță Ministerul Turismului din Turcia.  

Au fost convinși de prețurile mai mici, de hotelurile all inclusive, dar și de faptul că, mai nou, pot călători acolo doar cu buletinul.

Preferată ani la rând, Grecia are mai puțini oaspeți de la noi. Pe aeroportul din Brașov au fost miercuri două plecări spre Antalya. Călătorii au ales oferte all inclusive la hoteluri de patru sau cinci stele, cu zborul inclus.

Laszlo: „Nevasta mea, eu și copilașul, 2.100 euro a fost. All inclusive-ul e cel mai tare."

Fetiță: „Sunt multe piscine și acolo e mâncare bună și găsim lucruri să ne distrăm."

Citește și
ghetar
„M-a făcut să plâng”: Fotografii realizate la 15 ani diferență arată un detaliu apocaliptic

Bărbat: „Am ales Turcia pentru că nu avem bani de Mamaia. E foarte bine, venim cu 10 kg în plus."

Mulți s-au bucurat și că, din iunie încoace, nu mai avem nevoie de pașaport pentru a intra în Turcia.

Femeie: „E un mare plus că, fiind cu un copil mic, nu am ajuns la timp să-mi fac pașaport și pot să circul doar cu buletin, e mai ușor pentru noi”.

Reporter: Cu cât a crescut cererea pentru Turcia?

Ruxandra Nechifor, reprezentant agenție de turism: „Aș putea să aproximez cu 15, poate 20 la sută”.

Pe de altă parte, numărul românilor care își petrec vacanța în Grecia a scăzut. Românii erau principalii clienți în Paralia Katerini, chiar mai mulți decât grecii. Anul acesta pierdem locul fruntaș.

Iraklis Tsitlakidis, președintele Uniunii Hotelierilor din Pieria: „În primele două, trei săptămâni din iulie au fost cu 30% mai puține mașini din România, ceea ce e mult, având în vedere că suntem foarte populari."

Grecii pun schimbarea pe seama intrării noastre în spațiul Schengen aerian, care permite călătorii ușoare cu avionul spre vestul Europei, și arată cu degetul la frontierele terestre, unde formalitățile îi încurcă pe turiști.

Însă și prețurile au crescut, în medie, cu 10%. Inclusiv călătoria cu feribotul spre insule este mai scumpă. Așa că românii fac comparația.

Femeie: „La serviciile din Turcia nu găsim pe Grecia, e altceva. Adică baza de spa, de piscine, parcul acvatic, partea de agrement mai mult."

Pentru cei care au copii, aceste detalii contează când își cântăresc opțiunile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult