Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Urșii au devenit o prezență obișnuită în stațiuni. Jandarmii fac zeci de patrulări zilnic

Your browser doesn't support HTML5 video.

Urșii ajung din ce în ce mai des și în stațiunile de pe Valea Prahovei, dar și în Brașov, Harghita sau Covasna.

Avertizările RO-Alert curg și aproape că nu mai impresionează pe nimeni. Jandarmii fac zeci de patrulări zilnic, dar nu reușesc să țină la distanță animalele aflate în căutare de hrană.

În stațiunea Băile Tușnad, ursul a devenit o prezență obișnuită chiar și în miezul zilei. Ultima oară a fost văzut în apropierea unei case de copii. Obișnuiți și ei cu sălbăticiunile, cei mici nu se mai pun la adăpost.

Bărbat: ”Ursul e în curtea unei case din Băile Tușnad. Lângă casa de copii! Copiii se joacă acolo și ursul este în curte la 200 de metri distanță de casa de copii. Jandarmeria este aici, încearcă să-l gonească!”

Localnicii spun că în zonă bântuie mai multe exemplare, printre care și o ursoaică cu pui. De fiecare dată se dau alerte prin serviciul 112, iar jandarmii sunt trimiși să îi alunge în pădure, dar animalele s-au învățat cu zgomotul sirenelor și nu se mai sperie, astfel că intervențiile nu mai au niciun efect.

Citește și
porc
Un urs a ucis doi porci într-o gospodărie din Câmpulung Muscel

Și la Sinaia urșii coboară zi de zi în oraș. O cameră de supraveghere a surprins două persoane care mergeau agale pe o alee, fără să știe că, erau urmate, la mică distanță, de un urs.

Un alt șofer, care mergea spre cota 1400, s-a trezit cu un urs în fața mașinii. Animalul a venit la geam și chiar s-a sprijinit de portieră, în speranța că va primi ceva de mâncare.

În localitatea Ojdula din Covasna, celebră deja pentru ursul Arthur, omorât la partida de vânătoare, localnicii au semnalat prezența unui animal care poartă la gât un sistem de monitorizare prin GPS. Presupun că ursul ar fi fost adus și eliberat aici dintr-o altă zonă, unde punea probleme.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult