Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Unei femei i s-a prescris unguent pentru disfuncție erectilă. De ce suferea de fapt

O britanică a suferit leziuni chimice după ce i-a fost prescrisă din greşeală o cremă care trata disfuncţia erectilă în loc de un tratament pentru sindromul ochilor uscaţi, potrivit Press Association.

Pacienta din Glasgow - al cărei nume nu a fost dat publicităţii - a ajuns la urgenţe după ce i-a fost recomandată crema Vitaros în loc de lubrifiantul ocular VitA-POS, a informat articolul apărut revista medicală online BMJ Case Reports.

Femeia a fost tratată cu antibiotice, lubrifianţi şi steroizi, după ce se prezentase la spital cu vederea înceţoşată şi pleoapele umflate.

Eroarea i-a determinat pe specialiştii de la Institutul de Oftalmologie Tennent din Glasgow să solicite medicilor şi să fie mai atenţi la prescrierea de medicamente.

Un remediu sugerat este folosirea majusculelor în reţelele scrise de mână pentru a evita apariţia unor situaţii similare, a indicat jurnalul de specialitate Optometry Today.

"Erorile de prescriere sunt comune, iar medicamente cu nume sau ambalaje similare cresc riscul", a indicat Magdalena Edington, autoarea principală a articolului despre acest caz, apărut în ediţia din decembrie a jurnalului menţionat.

"Ceea ce este însă neobişnuit în acest caz este că nimeni (pacientul, medicul generalist sau farmacistul) nu a pus la îndoială că o cremă pentru disfuncţia erectilă este prescrisă unei paciente, cu instrucţiuni de aplicare oculară", a adăugat ea.

Pacienta a răspuns bine la tratament şi s-a recuperat în câteva zile, însă a continuat să sufere de eroziuni corneene recurente, a indicat Optometry Today.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult