Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un ucrainean s-a bătut cu grănicerii și le-a furat un pistol înainte de a fugi în România, împușcat de trei ori

Un ucrainean a fost prins de polițiștii de frontieră din Maramureș după ce s-a bătut cu grănicerii din țara sa și le-a furat un pistol, înainte de a fugi în România. Bărbatul era și rănit, întrucât grănicerii l-au împușcat de trei ori în timp ce fugea.

Un ucrainean de 35 de ani a fost prins în dimineața zilei de sâmbătă, 25 mai, de către polițtii de frontieră de la Poienile de sub Munte- Maramureș, după ce reușise să fugă din țara sa și dintr-o încleștare cu grănicerii, scrie vasiledale.ro.

Mai mult, ucraineanul a reușit să le ia grănicerilor și un pistol după ce s-a bătut cu ei, iar în timp ce fugea spre România a fost împușcat de trei ori- de două ori în cap și o dată în picior, cu bile de cauciuc.

Asupra bărbatului, polițiștii de frontieră maramureșeni au găsit un pistol cu bile de cauciuc, fără muniție, despre care grănicerii ucraineni au precizat ulterior că a fost sustras de la o patrulă care a încercat să-l oprească pe tânăr. În momentul în care grănicerii îl încătușau pe bărbat, acesta a început să se lupte cu ei și i-a smuls unuia dintre ei pistolul, apoi a fugit în România.

Ucrainenii solicită protecție de la statul român

Acesta se mai afla cu încă doi tineri ucraineni, toți trei fiind prinși de polițiștii de frontieră din Maramureș. Bărbatul împușcat a fost dus la spital pentru îngrijiri, dar se afla în afara oricărui pericol. Ucrainenii solicită o formă de protecție în România, motiv pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri, urmând ca ulterior să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Citește și
volodimir zelenski
Zelenski nu vrea Rusia la summitul din Elveţia pentru pace în Ucraina: „Va bloca totul, aceasta este clar”

Sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult