Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un sucevean a dat de 9 ori într-un an examen pentru permisul auto. Ce a făcut în cele din urmă

Un bărbat din Suceava a dat de 9 ori într-un an examenul pentru permis auto, iar în județ sunt examinatori care pică și 80% dintre candidați. S-a ajuns astfel chiar și la sesizări către prefect, din cauza intransigenței examinatorilor.

Un bărbat din Suceava a dat de 9 ori într-un an examenul pentru permis auto, iar în județ există examinatori care pică și 80% din candidați, a declarat prefectul Alexandru Moldovan, potrivit Monitorul de Suceava.

Practic, examenele pentru permis au devenit atât de grele, încât oamenii au reclamat situația la prefectură.

Prefectul a spus că a primit sesizări că „la nivelul unor examinatori ar exista o anumită atitudine mai rigidă”, însă în urma verificărilor aceste sesizări nu s-au confirmat. Cu ocazia acestei analize s-a constatat și că unul dintre candidați a dat examen de nu mai puțin de 9 ori într-un an, până când a promovat și a obținut permisul de conducere.

Promovabilitate de maxim 33%

La examinările organizate în celelalte orașe din județ au fost săptămâni cu promovabilitate de 27,19-33,06%, ceea ce înseamnă foarte puțin.

Citește și
acc
Ce a putut să facă o femeie în timpul examenului auto. Mașina a ajuns într-un stâlp de iluminat, apoi s-a răsturnat

Prefectul a subliniat că procentul de accidente rutiere, inclusiv de accidente grave, la nivelul județului Suceava este foarte ridicat și va explica acest lucru la discuțiile cu reprezentanții școlilor de șoferi.

„Păstrăm aceeași atitudine extrem de atentă în ceea ce privește verificarea candidaților. Vom avea discuții cu reprezentanții școlilor de șoferi, cu poliția rutieră, să vedem cum putem îmbunătăți acest procent”, a declarat Moldovan.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult