Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un sat bistrițean vrea să construiască cel mai înalt pod suspendat din Europa. Înălțimea amețitoare la care se va ridica

O comună din Bistrița Năsăud vrea să construiască cel mai înalt pod suspendat din Europa, care se va ridica la 200 de metri înălțime. În prezent, recordul european îl deține un pod din Italia, ridicat la 175 de metri înălțime.  

Comuna Parva din Bistrița Năsăud va afla zilele acestea dacă i s-a aprobat proiectul depus pentru construirea din fonduri europene a celui mai înalt pod suspendat din Europa, care urmează să fie ridicat la 200 de metri înălțime.

”Am reușit să depunem un proiect care trece de granițele României și se pare că va fi cel mai înalt pod suspendat din Europa. Italia a inaugurat recent un pod desemnat ca fiind cel mai înalt suspendat din Europa, având o înălțime de 175m, în timp ce al nostru se ridică aproape la 200m. Ne rugăm ca să trecem cu bine eligibilitatea și să semnăm contractul de finanțare. Să fie cu ajutorul Domnului!”, scria primarul Ioan Strugari cu ocazia depunerii proiectului.

”Am depus la două secunde după deschiderea liniei. Dacă mi-o finanțează, anul viitor o pun în funcție. Sunt proiecte atipice, unice”, a declarat primarul pentru Timp Online.

”Ai venit cu avionul la Cluj, te-ai urcat în autocar, ai vizitat zona, te-ai dus mai departe”

”Suma pe care o solicităm este de 6 milioane de euro cu o cofinanțare de 2% (120.000 de euro). Este o linie de finanțare deschisă de Agenția de Dezvoltare Nord-Vest, bani puțini, competiție mare, dar am depus cu succes fiindcă s-a luat în calcul și criteriul vitezei cu care au fost încărcate proiectele, iar noi suntem pe locul doi. Dacă primim finanțare, și eu așa sper, vom avea de făcut o construcție destul de complicată în preajma satului.

Citește și
pod inalt italia
Cel mai înalt pod suspendat din Europa se află într-o țară adorată de români. Are o lungime de aproape 520 de metri

O astfel de punte, construită într-un sat din Germania, a atras într-un an 500.000 de turiști. Eu nu cred în astfel de minuni, dar fiind unică în România, eu sper că vom atrage 100.000 de turiști. Parva are potențial să primească turiști fiindcă sunt multe case cu etaj goale. Copiii sunt plecați în străinătate, au bani, acasă stau doar părinții, când vor ști că le pot transforma în pensiuni, situația va fi alta.

Proiectul acesta are însă puterea de a deschide zona turistică de aici până la Cluj. Ai venit cu avionul la Cluj, te-ai urcat în autocar, ai vizitat zona, te-ai dus mai departe. Cel puțin județul Bistrița-Năsăud se poate dezvolta prin acest proiect. Eu am fost și ghid turistic și știu că Branul s-a dezvoltat enorm datorită unui castel. Dacă nu îl aveau, erau morți”, a mai spus primarul din Parva, pentru sursa citată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult