Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un român din Italia a găsit un telefon și l-a înapoiat proprietarului. Acum este anchetat pentru furt

Un român în vârstă de 41 de ani, din Italia, susține că este acuzat de furt după ce a găsit pe stradă un telefon pe care i l-a restituit proprietarului, potrivit La Nazione.

Ioan a ajuns în urmă cu 20 de ani la Florenţa și lucrează acolo ca zidar. Bărbatul spune că nu s-a așteptat să fie anchetat când a recuperat telefonul și că doar a vrut să îl returneze proprietarului. „Eram în drum spre serviciu când am văzut un telefon mobil pe jos, în mijlocul străzii. Mi-am spus: "Poate trece o mașină peste el și îl sparge. Dacă mi s-ar întâmpla mie, m-aș enerva. Așa că l-am luat și am așeptat să sune proprietarul. M-a sunat câteva ore mai târziu, dar a venit cu poliția. M-a denunțat pentru furt și acum risc un proces”, a povestit Ioan. Totul s-a întâmplat luni dimineață, când și-a luat duba pentru a merge la muncă. Când a ajuns la vehicul, a observat telefonul căzut pe carosabil. „Tocmai acolo, în mijlocul drumului, am găsit telefonul. L-am deschis, era pornit, funcționat. Am zis să îl iau, că trebuie să sune proprietarul mai devreme sau mai târziu”, a spus bărbatul. La prânz, telefonul a început să sune. La celălalt capăt se află un tânăr din Florența, posesorul dispozitivului. Ioan se afla în acel moment într-un restaurant, iar când a ieșit, cu telefonul la ureche, afară a rămas surprins. „Dar de îndată ce am ieşit, am văzut că erau doi poliţişti cu el. "El este!", a început să strige băiatul”, a mai povestit Ioan. Ioan încearcă să-i explice că i-a găsit telefonul mobil pe jos, lângă stadion, dar nu poate face nimic.

„El a continuat să ţipe. Şi poliţiştii au încercat să-l liniştească, dar nimic. I-am spus: “Dar crezi că dacă aş vrea să ţi-l fur, l-aş păstra şi ţi-aş răspunde?” Şi atunci a spus lucrul care m-a durut cel mai mult: “De fapt, ai fost prost”. ”Am greşit să nu mă duc imediat la poliţie să raportez descoperirea telefonului, dar nu sunt hoţ. Şi nu sunt prost. Sunt un om cinstit şi mi-aş dori măcar să-mi fie recunoscut acest lucru”, a mai spus bărbatul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult